Chilis-csokis creme brulee karamellizált almával recept [nosalty.hu]

hozzávalók / 4 adag

A creme brulée-hez

A karamellizált almához

A szóráshoz

 f6bd0716a505ad8e39b2a791bbb4a3ad.gif

elkészítés

  1. A tejszínt a chilipehellyel felfőzzük. A csokoládét apróra vágjuk, és a tejszínben felolvasztjuk.
  2. A tojássárgákat és a tojásokat elkeverjük a cukorral, majd a langyos csokoládés-tejszínhez keverjük.
  3. A masszát 4 hőálló edénykében (kb. 175 ml űrtartalom) töltjük. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák 2/3-ig érjen. 100 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig gőzöljük.
  4. Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az almát a forró vajban megdinszteljük, megszórjuk a cukorral, hagyjuk karamellizálodni, majd felöntjük a citromlével és vízzel, kb. 2 percig főzzük, hűlni hagyjuk.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk, és az almával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft