Eperpudinggal töltött kakaós muffin recept [nosalty.hu]

hozzávalók / 6 adag

A pudighoz

A muffinhoz

A tetejére

elkészítés

A pudighoz

  1. A pudingot előre elkészítjük: a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A maradék tejet a cukorral feltesszük forrni. Amikor forr, belekeverjük a pudingporos tejet, és sűrűsödésig főzzük.
  3. Félretesszük hűlni. Esetleg a hűtőbe is betehetjük, hogy rendesen megdermedjen.

A muffinhoz

  1. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük.
  2. A tojást felverjük a cukorral és az olajjal, majd a tejet is hozzáadjuk.
  3. Végül a nedves keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és elvegyítjük egymással. Nem kell alaposan kikeverni! (Szükség esetén egy kevés tejjel hígíthatunk a masszán.)
  4. Muffinpapírral bélelt formákba 1-1 evőkanálnyi tésztát teszünk. Erre kerül 1 teáskanál puding, majd lefedjük még kb. 1 evőkanál tésztával. A formákat 3/4-ig töltsük meg!
  5. Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 15 perc alatt készre sülnek. Hagyjuk kihűlni a muffinokat.

A tetejére

  1. A tortabevonót 1 evőkanálnyi olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a kihűlt muffinokat bevonjuk vele. Szórócukorral díszítjük.
  2. Miután a csoki megdermedt, a maradék pudingot kevés zselatin fixszel elkeverjük, és habzsák segítségével rajzolhatunk a muffinok tetejére belőle.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft