Francia waffel szederszósszal recept [nosalty.hu]

hozzávalók / 6 adag

A waffelhez

A szederszószhoz

2016 - 1.gif

elkészítés

A waffelhez

  1. A hozzávalókat a felsoroltaknak megfelelően egy keverőtálba tesszük, összekeverjük úgy, hogy homogén tésztát kapjunk (használhatunk hozzá kézi robotgépet is).
  2. Waffelsütőben kisütjük (12-14 darab lesz, attól függően mekkora a sütő mérete). Sütés közben elkészítjük a szederszószt is.
  3. Frissen, melegen kínáljuk, porcukorral, friss bogyósokból készült szósszal, juharsziruppal vagy csorgatott mézzel, friss gyümölcsökkel.

A szederszószhoz

  1. A friss szedret megtisztítjuk, megmossuk (használhatunk hozzá más piros bogyós gyümölcsöt, akár fagyasztottat is). Egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a narancslevet, a fél citromból nyert friss citromlevet, a cukrot és a juharszirupot.
  2. Addig főzzük, míg lekvár sűrűségű nem lesz (kb. 15-20 perc, ezalatt az idő alatt a waffel is elkészül).
  3. Kínálhatjuk waffelhez, amerikai palacsintához, nagyon finom rizsfelfújthoz vagy tejberizsez is.
  • költség: 1500 Ft