Mik azok az álmok, és mi az álomvilág?

'Ez a cikk nem jöhetett volna létre egy nagyon fontos személy nélkül, aki megmutatta milyen álmodni..<3"

things-to-do-in-lucid-dream.jpg

Gondolom sokatok fejében megfordult már, hogy mik azok az álmok és mi az álomvilág.
Ez ügyben szeretnék tenni most egy kis utazást az álmok misztikus világába, ahol semmi sem az aminek látszik..

A teljes cikk megtekintéséhez, KATT -> TOVÁBB



Kezdjük az álmokkal.
MIK, azok az álmok?
Az álmok valójában az érzelmeink(félelem, bátorság, bűntudat, szeretet, harag, és sok más) keveredése a mindennapi(aktuális) élményeinkkel.
Ezek építik az álomvilágunk, de erről majd később.
Ha például megnézzük a Transformers filmet, közben viszont félünk a sötéttől..könnyen lehet hogy a kettő elegye létrehoz egy amolyan bátorságpróba-szerű álmot, amelyben egy Transformers bíz meg bennünket hogy sétáljunk a sötétben. Ez, amennyire bután hangzik annyira egyszerű de kreatív. Amikor viszont engedünk az oktalan félelemnek amivel nem merünk szembe nézni, gyakran rémálmunk lehet.
Vagy például nagyon várjuk a karácsonyt de mérgesek vagyunk, álmodhatunk olyat hogy karácsonykor összeveszünk valakivel(esetleg egy családtaggal).

Így tehát mindig tartsuk fejben, hogy ezeket az eseményeket sajnos nem befolyásolhatjuk..legfeljebb pozitív irányba terelhetjük őket. Az érzéseinket viszont annál könnyebb, ha uraljuk a teret. A tér uralásához azonban szükség van arra, hogy megértsük a legapróbb dolgokat először is az életben..és csak szép fokozatosan a nagyobb, bonyolultabb dolgokat.
Nem szégyen újratanulnunk az alapokat, hogy aztán szépen lassan ismét emberré válhassunk.

Korábban említettem az álomvilágot.
Nos, amikor álmodunk....az életünk egy-egy fontosabb részét átalakítjuk..pontosabban tároljuk az elménkben. Ráhelyezve az adott helyet, időt és teret, egy a miénkkel majdnem megegyező földbolygó térképre, annak is leginkább azon részére ahol érünk..
Példának okáért az életem fontos részét képezi a GTA-sorozat, így az álmomban pár utcával odébb..ahol rendes betonút van, nos ott álmomban egy vonatsín található, hátrább pedig ahol házak lennének egy eléggé lepusztult Borderlands település található. Egy megint más helyszínen, ahol gáz-csöveknek kéne lennie..ott a San Andreas egyik városrésze kapott helyet számomra, és pont mellette a Vice City két szigetének elválasztója, aminek a másik partján már különös vadállatok élnek(különféle játékokból, és az Evolúció c. filmből). Ezek mind-mind olyan helyszínek, melyet az agyam fokozatosan, az évek során épített fel..és cserélte le a valóságban találhatókkal. Ezek a helyszínek visszatérőek, akár mi is történik ott álmomban ezek fix helyszínek..ezek már oda rögzültek.
És ugyanígy, mindenkinek vannak módosulatai az elméjében. Van akinek annyira fontos egy város, hogy az övétől nem messze megtalálható az ő álomvilágában, még ha az a valóságban sok-sok kilométerre is található.

Ezeket uralni sajnos nem lehet, de nem is kell. Hiszen mindenkinek kell..egy álomvilág! :)

Miért nem álmodhatunk mindig ugyanarról? Például a szeretteinkről?
Sajnos ezt nem mi döntjük el..vagyis inkább tudat alatt nem. Az agy azokat választja ki, amik szükségesek a stimuláláshoz, hogy válaszokat kaphassunk a kérdéseinkre, hogy elmeneküljünk a mindennapi a problémák elől, vagy épp szembenézzünk velük.