Kell nekünk a HD Audio?

043295-blue-jelly-icon-sports-hobbies-gameboy.png

 

Sokan nem használják stúdió munkára a gépüket(a videó-szerkesztés/youtube nem tartozik ide), viszont elég rendesen akadoznak, laggolnak a játékok a gépükön.

Lehet ennek oka? S, megoldás rá?
Ha érdekel olvass tovább! :)

A teljes cikk megtekintéséhez, KATT -> TOVÁBB



Nos, a legtöbb játék teljesen feleslegesen használja az úgynevezett térhatású hang-effekteket.
Vagy legalábbis megpróbálja.
Persze ha csak nincs 7.1-s hangkártyánk, és ehhez tartozó drága térhangzású hangrendszerünk továbbá nagyon éles hallásunk, akkor ez az egész teljesen felesleges.

Főleg azért felesleges, mert az ATI-AMD kártyák esetén az illesztőprogram(CATALYST) telepítése során a HD-audio illesztőprogram ígyis-úgyis felkerül, csak nem a Realtek HD hanem az ATI-AMD féle.
Ez a Realtek illesztőprogramjával ellentétben nem zabálja szét a memóriát és nem csinál felesleges processzor műveleteket.
Természetesen ha megnézzük a feladatkezelőben ezt nem látni, de amint a játék mezejére lépünk annál inkább.
Ez sajnos a játékok rossz optimalizációja miatt van.

Első lépésként távolítsuk el a Vezérlőpult/Programok telepítése és eltávolítása részben A JOBB FELSő SAROKBAN LÉVő KERESő ÁLTAL a Realtek névre hivatkozó AUDIO DRIVEREKET. Azért emeltem ki hogy AUDIO DRIVEREKET, mert csak a hanggal kapcsolatos illesztőprogramokat kell eltávolítani, a Realtek ugyanis hálózati kártya illesztőprogramokat is készít, a kettő nem ugyanaz. Érdemes elolvasni eltávolítás előtt.
Amennyiben a hang ezek után megszűnne, úgy valószínűleg nem volt ATI-AMD 'CATALYST" driver feltelepítve, ami ezt a hang-illesztőprogramot tartalmazná.

Másodsorban a tálca jobb sarkában lévő hangerő ikonra jobb klikk/lejátszó-eszközök,
Itt csak az aktív lejátszó-eszközöket(legtöbb esetben 1-2 aktív) megnyitni, és a [Javítások] fülön az 'összes hanghatás letiltása" jelölőnégyzetet pipáljuk ki, így semmiféle felesleges effektet nem próbál meg majd feldolgozni, amire egyébként nincs is szükség.