Mobil/Tablet aksi tippek!

smartphone-battery-3-1678x1119.jpg


Sokan elmerülnek kedvenc készülékük teljesítményében, és bizony ide tartozik az akkumulátor is.
Legyen szó a teljes töltési időről, vagy épp arról hogy milyet érdemes vásárolni!
Ennek a témának járunk most kicsit utána, tessék benézni! :)

A teljes cikk megtekintéséhez, KATT -> TOVÁBB



1.Érdemes a nyári kánikulában ügyelni a telefonunkra.
-Egyrészt azért, mert még a vízhűtéses telefonok(pl. Lumia 950, Medias X N-06E..) is igencsak könnyen képesek hatalmas hőt termelni.
-Másrészt azért, mert a lítium ionos aksik nem bírják az intenzív hőt(ez ugye egyszer a hőmérséklet, másodszor pedig a kinti utcai meleg).
-Az intenzív hő miatt JELENTŐSEN gyorsabban merülnek és nehezebben is tölthetőek.
-Továbbá a telefontokokat érdemes ilyenkor mellőzni, hiszen a telefon által termelt hő nem tud rendesen távozni amennyiben tok van rajta(mintha fedőt tennénk egy tűzhelyen lévő edényre).
-És persze rendkívül robbanás-veszélyesek ezek az akkumulátorok a hatalmas hő miatt(nem is kell olyan intenzív hő és máris robbannak). Ebből rendkívül sok baleset történt már, főleg iPhone telefonok és hamis kínai Androidos telefonok(márkátlan) esetében.

2.Feszültség.
Nagyon fontos, hogy a töltésre használt power bank kimeneti feszültsége ne legyen alacsonyabb, mint a töltött eszközé, különben töltés helyett egyszerűen lemerítjük az akkut. Mindegyik eszközön (magán az akkumulátoron) szerepel egy Voltban megadott érték (általában 5V), ezt feltétlenül ellenőrizzük vásárlás előtt!
-Forrás proda.hu-

3.Akkumulátor típusa.
Technológia szempontjából két típussal találkozhatunk: az olcsóbb, de nagyobb, nehezebb, könnyebben melegedő típus az úgynevezett „18650”-es, míg a praktikusabb és megbízhatóbb, de drágább a lítiumos (lithium polymer vagy Li-Polymer). Mivel mindkét fajta ugyanúgy ellátja a feladatát, a vásárló egyéni döntése, melyik technológiát támogatja.
-Forrás proda.hu-

4.Egyéb szempontok.
Ha már minden fontos technikai paramétert ellenőriztünk, és pontosan tudjuk, mit keresünk, a kiszemelt termékek között még lehet pár olyan különbség, amelyeket számításba kell vennünk. Először is, ne hagyjuk magunkat átverni. Ha 20000mAh-nál nagyobb értékkel találkozunk egy termék leírásában, legyünk óvatosak, ugyanis jelenleg nagyjából ez a felső határa a valós és hihető kapacitásnak.
-Forrás proda.hu-

5.Töltési idő.
Ez bár a feszültségtől függ, egy '5200 mAh/19,24 Wh" teljesítményű töltő teljes feltöltési ideje '7,5 óra"

6.Milyet érdemes választani?
Nos, érdemes távol maradni a kínai változatoktól, azok ugyanis bár olcsók de az elektronikájuk(akárcsak a Francia autóknak) nem túl megbízható. De hát 'olcsó töltőnek alacsony a feszültsége". :D
Mindenképpen kiemelném a Proda töltőket, amik akár 5ezer forint ellenében nyújtanak mintegy 6000 mAh teljesítményt(ez pedig elég akár egy combosabb Yoga vagy Samsung tablet feltöltéséhez is).
Természetesen mint mindig, ott vannak a Sony vagy a Samsung töltők..amik bár többet nem tudnak társaiknál, háromszor annyiba kerülnek(2200 mAh - 6000FT).

 

remaxjane6000_zt_1_3.jpg

 

Hányszor töltheted fel a készülékedet?

A Proda Power Bank akkumulátorokat szinte minden, USB csatlakozón keresztül tölthető okostelefon és tablet töltésére használhatod. Az alábbi táblázatból láthatod, hogy a Te készülékedet hányszor tudod feltölteni a teljesen lemerült állapotból.*

 

iPhone 6 iPhone 6 Plus Samsung Galaxy S6 Sony XPeria Z3 LG G4 HTC One M9 Nexus 6 Samsung Galaxy Note iPad Air
1810 mAh 2915 mAh 2550 mAh 3100 mAh 3000 mAh 2840 mAh 3220 mAh 3220 mAh 8800 mAh
3.0x 1.5x 2x 1.5x 1.5x 1.5x 1x 1 0.5x