A vándorló palota / Howl’s Moving Castle [MAGYAR-SZINKRONOS!] 720p

open-uri20150422-12561-1uvi0ti_281fe89f_jpeg.jpg

A vándorló palota

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A vándorló palota (ハウルの動く城Hauru no ugoku siroHepburn-átírássalHauru no ugoku shiro?; angol címén: Howl’s Moving Castle) 2004-ben bemutatott, Oscar-díjra jelölt japán animációs fantasy kalandfilm, ami Diana Wynne Jones azonos című könyve alapján készült Mijazaki Hajao írásában és rendezésében és a Studio Ghibli gyártásában.

Wynne Jones regénye lehetővé tette Mijazaki számára, hogy egy bátor fiatal lány és egy nagymama alakját egyetlen szereplőben, a főhősnőben, Sophie-ban testesítse meg. Sophiet, a 18 éves kalapkészítőt egy boszorkány elátkozza, s egy 90 éves idős asszonnyá változik. Először elborzad, de mindazonáltal megtanulja átélni az aggódás, a félelem és a gátlások alóli felszabadulásként. A változás nem várt esélyt ad a kalandra.[1] A film főszereplőit Baisó Csieko, Kimura Takuja, Gasúin Tacuja, Miva Akihiro és Kamiki Rjúnoszuke szeijúk szólaltatják meg.

A film ősbemutatója a Velencei Filmfesztiválon volt 2004. szeptember 5-én, a japán mozik 2004. november 20-án mutatták be. A Pixar munkatársa, Pete Docter felügyelte az angol szinkront az amerikai változathoz. Ennek premierjére válogatott mozikban került sor 2005. június 10-én a Walt Disney Pictures forgalmazásában. A film jelenleg a Disney által forgalmazott legutolsó, tradicionális animációs technikával készült film. Magyarországon szintén szinkronizálva mutatták be a mozik a Best Hollywood forgalmazásában 2005. december 15-én, de jóval szerényebb terjesztéssel, mint Mijazaki előző filmjét, a Chihiro Szellemországbant 2003 tavaszán. Később több DVD-kiadást is megért.

 

720p/Magyar-SZINKRONOS/ONLINE:

720p/Magyar-SZINKRONOS/LETÖLTÉS: https://yadi.sk/i/nWXrA1k83EEntB