Gyorsabb telefon töltés és hosszabb akksi élettartam?!

Gondolom mindannyiunkban motoszkál a gondolat, hogy a még fejlesztés alatt álló és/vagy méregdrága készülékek(amik alig 5-10 perc alatt fullra töltődnek) megvásárlása nélkül,- hogyan tudnánk a jelenlegi telefonunkat sokkal-sokkal gyorsabban feltölteni! NOS.

 

9253.png
1.Először is mindenképp a gyári töltőt használjuk, nem véletlen adták hozzá.

Ezt ugyanis speciálisan a telefonhoz/tablethez készítették az adott cég mérnökei, ami megfelelő mennyiségű feszültséggel rendelkezik.

Így az adott készülék nem kap túltöltést(bár valamennyi ellenállása ugyan van, érdemes nem letesztelni rajta), és ugyanakkor nem töltődik lassabban! Ha csupán a töltő-csatlakozója nem szuperál, vigyük szervizbe. Tartsuk szem előtt, hogy számítógép USB-port(csatlakozó) NEM MOBIL TÖLTÉSRE VALÓ! Képes ugyan rá, viszont 10x lassabban.

Tehát csak is kizárólag akkor kössük az USB-re, ha adat-átvitelre akarjuk használni!

 

iphoneairplaneondetail.png
2.Második lépés a Repülő Üzemmód bekapcsolása.
Nem véletlen ez a neve. Egy apró kis repülő ikon jelzi ezt a funkciót, a legtöbb telefon esetében a felülső értesítési területen találjuk meg,- amennyiben lefele-húzzuk az ujjunkat a telefon felső peremétől egy pár centire(csak annyira, hogy lenyíljon ez a kis menü). Itt ugye megtaláljuk a Bluetooth, Wifi, GPS,-és egyéb funkciógombokat is, a 'Repülő Üzemmód" mellett.

Mint mondottam nem véletlenül ez a neve. Eredetileg arra találták ki, hogy bekapcsolásával tulajdonképpen kikapcsol minden-nemű jeltovábbítást,- ezáltal a repülőn valószínűleg bekapcsolva hagyhatjuk(és használhatjuk minden másra a kommunikáción kívül), és nem okozunk vele légi-katasztrófát.

Így tehát se hívni, se hívást fogadni nem tudunk Repülő Üzemmódban, viszont ugyanezen ok miatt elképesztően felgyorsul a mobil töltési ideje.:)

 

img-7-2.png
3.Csökkentett mód(általában én nevezem így).
A legtöbb telefonon vagy egyfajta funkciókorlátozás, amely bizonyos dolgokat lelassít(a CPU,-azaz a processzor órajelének módosításával) és ezáltal megnő az akkumulátor üzemideje, illetve az élettartama is(továbbá persze nem melegszik annyira).


Ezt 'ENERGIATAKARÉKOS MÓDNAK" hívják a mai telefonok esetében, legyen az Android, Nokia, iPhone(nos, iPhone esetében ott a Grayscale azaz fekete-fehér kép mód is).


És bár mint mondottam, vannak hátrányai..ugyanakkor iszonyatos mód felgyorsul tőle a töltési idő!