FILMMARATON/MOZIEST! - 2. PREMIER MOZIFILM VETÍTÉS.

nevtelen-1.PNG

 

A 'Moziest"(másképp Filmmaraton) lényege, hogy sorban végignézzünk annyi filmet,-amennyit csak lehetséges.;)

Ezért most elhoztam nektek egy tucat filmet, a ->TOVÁBB-> gombra kattintva tekinthetitek meg őket!
Van itt kérem mindenféle műfajból, csak győzzétek végignézni! :)

 

Akit Buldózernek hívtak

(Lo chiamavano Bulldozer, 1978)

 

Buldózer, a mackótermetű nápolyi kagylóhalász hajóját egy tengeralattjáró tönkreteszi, így a bárkát a kijavításig szárazra emelik. Buldózer a Gálya nevű vendéglő felé veszi útját, ahol szokás szerint a szövetséges hadsereg katonái ütik el idejüket. A fiatalok rá akarják beszélni, hogy álljon ki a győztessel szkanderben, de a békés óriás régóta nem fitogtatja már erejét. Ezúttal azonban rákényszerül.


Egyéb címek: Az ember, akit Buldózernek hívtak, Bulldozer, Sie nannten ihn Mücke, They Called Him Bulldozer
Nemzet: német, olasz
Stílus: vígjáték, akció
Hossz: 98 perc

 

 

 

Bombajó bokszoló

(Bomber, 1982)

 

Bud Graziano egykor nehézsúlyú bokszbajnok volt, akinek karrierjét szó szerint kettétörte egy Rosco Dunn nevű fickó. Rosco Bud egyik ellenfele volt, és csak úgy tudta padlóra küldeni a bombajó bokszolót, hogy a meccs előtti napon néhány bérencével megverette Bud-ot, akinek nem sok esélye maradt törött jobb kézzel. Amikor Bud értesül róla, hogy Rosco a maffia embere, jobbnak látja, ha hátat fordít korábbi életének. Tengerésznek áll, de hamarosan munka nélkül marad. Nápoly utcáin azonban újra találkozik múltjával. Elhatározza, hogy edzőként segít egy tehetséges fiúnak, aki talán elérheti azt, ami Budnak soha nem adatott meg. De Rosco és emberei ismét felbukkannak, és a fiúnak is eltörik a kezét. Bud most már nagyon dühös. És ha Bud nagyon dühös, akkor őt az sem érdekli, ha a maffia embereivel kell szembeszállnia. Először egy bárt tesz a földdel egyenlővé, aztán Rosco bandáját küldi a sebészetre, végül újra a ringbe száll, hogy végre otthagyhassa ököllenyomatát Rosco orrán!


Nemzet: olasz
Stílus: vígjáték
Hossz: 98 perc

 

 

Az angyalok is esznek babot

(Anche gli angeli mangiano fagioli, 1973)

 

Sonny veszélyes álmodozó, aki azt gondolja magáról, hogy képes lenne megölni akár a maffia egyik vezérét is. Ebből a tuti buliból persze semmi pénzért nem hagyná ki birkózó barátját, Charlie-t. Amikor kiderül, hogy gengszterként nem állják meg a helyüket, mivel képtelenek a szegény boltosoktól behajtni a védelmi pénzt, új feladatot kapnak: végezniük kell az amerikai kongresszus egyik tagjával. A két jómadár pillanatok alatt a legnagyobb slamasztikában találja magát. Annyira megriadnak, hogy úgy döntenek, visszatérnek a békés polgári életbe. Ám ez már nem is olyan egyszerű


Egyéb címek: Az angyalok is babot esznek, Even Angels Eat Beans
Nemzet: olasz, francia, spanyol
Stílus: vígjáték
Hossz: 119 perc

 

 

 

Aladdin

(Superfantagenio, 1986)

 

A szegény arab fiú, aki egy zsibárusnál hátramozdító Miamiban, régi olajlámpára lel, s tisztogatni kezdi, mire előgomolyog egy szellem, s felajánlja neki szolgálatait. Al jól kihasználja a készséges csicskást: Rolls-Royce-ot kér és kap tőle, elvereti vele a környék nagylegényeit s megnyereti csapatának kosármeccsét, továbbá kibékítteti barátnőjét. Ám csakhamar egy maffia- és egy rendőrfőnök is rástartol a lámpára.


Egyéb címek: Aladdin [amerikai]
Nemzet: olasz
Stílus: kaland, vígjáték
Hossz: 110 perc

 

 

Banán Joe

(Banana Joe, 1981)

 

Banán Joe egy nyugodt kis dél-amerikai országban éldegéli még nyugodtabb mindennapjait. Az álmos kis (banán) köztársaság őserdejében éppen banánkereskedelemmel foglalkozó, írástudatlan, semmiféle papírral nem rendelkező békés óriás az összes környékbelivel jó viszonyban él. Véget ér azonban az arany élet, amikor a helyi gengszterbanda nagy pénzt szimatolva úgy dönt, hogy kisajátítja Joe üzletét, és ellenőrzése alá vonja a banánipart. Szakállas hősünk tehetetlen, hiszen semmiféle engedéllyel nem rendelkezik, így elindul, hogy saját védelmében minden hivatalos papírt beszerezzen. Nem is sejti azonban, hogy az egyszerűnek ígérkező ügyintézés teljesen felforgatja az életét, hiszen útja során különböző megpróbáltatások várják: nem csupán szerelmi kalandba keveredik, de hirtelen besorozott katonaként még dezertálni is kényszerül. Mire aztán Banán Joe visszakeveredik lakóhelyére, addigi békés városkája a bún és korrupció legsötétebb fészkévé válik. Nem is csoda, hogy úgy dönt, acélos ököllel rendez aratást a banánbitorló maffiózók között...


Egyéb címek: Banános Joe
Nemzet: olasz, német
Stílus: vígjáték, akció
Hossz: 93 perc

 

 

 

Aranyeső Yuccában

(Occhio alla penna, 1981)

 

Buddy, a termetes "indián áltörzsfő" utasítására a foglyot kísérő katonai járőrök kénytelenek szabadon engedni a lótolvaj Girolamót. Buddy jótettét hamar megbánja, mert Girolamó ragaszkodása kissé terhes számára. Rendszerint akkor tűnik fel, amikor Buddy éppen evéshez látna. A vonatról is akkor kell menekülniük, amikor végre megtalálták az étkezőkocsit. Ráadásul az elcsent bőröndben a várt arany helyett orvosi műszereket találnak...


Egyéb címek: Buddy Goes West
Nemzet: olasz
Stílus: vígjáték, western
Hossz: 87 perc

 

 

Kincs, ami nincs

(Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981)

 

A magányos tengeri medve vitorlásán keres menedéket hitelezői elől az éhenkórász, aki hatalmas vagyon reményében ráveszi az éppen lekvárt reklámozó urat a kincskeresésre. Ami furcsa a dologban: a látszólag lakatlan csendes-óceáni szigeten rá is bukkannak. Mert aki barátot talál, az kincset talál. Vagy mégsem?


Egyéb címek: Who Finds a Friend Finds a Treasure, Watch out We're Mad
Nemzet: amerikai, olasz
Stílus: vígjáték, akció
Hossz: 99 perc

 

 

 

Én a vizilovakkal vagyok

(Io sto con gli ippopotami, 1979)

 

Tom Afrikába szervez szafarikat külföldi vadászoknak. gy nem örül túlságosan fivére megjelenésének, aki önkéntes állatvédő. Slim tönkre is teszi az üzle- tét, amikor egyetlen lövéssel defektet okoz testvére dzsipjén. Tom a tóban, a vizilovak között köt ki. Ekkora sérelem nem maradhat megtorlatlanul! Ám a testvérháború helyett közös ellenségük, a kapzsi állatkereskedő és cinkosai ellen egyesítik erőiket.


Egyéb címek: I'm for the Hippopotamus
Nemzet: olasz
Stílus: vígjáték

 

 

Bunyó karácsonyig

(The Troublemakers, 1994)

 

Moses, a Vadnyugat egyik legügyesebb és legádázabb fejvadásza. E dicső foglalkozással igyekszik eltartani népes családját. Jól jönne neki az 5000 dollár, amit az elvetemült Sam Stone fejére tűztek ki. Moses házában váratlanul megjelenik testvére, Travis, akit nem igazán kedvel. Moses szívesen szabadulna öccse társaságától, de képtelen lerázni. Ráadásul állandóan összetűzésbe keverednek idétlen alakokkal. Sam Stone elfogása sem megy simán, mert mindig sikerül átejtenie a fivéreket...


Egyéb címek: Botte di Natale, The Fight Before Christmas, The Night Before Christmas, Die Troublemaker
Nemzet: olasz, német, amerikai
Hossz: 105 perc

 

 

Szuperzsaru

(Supersnooper, 1981)

 

David Speed nyomozó a magasban egy rakétát pillant meg, amelynek nukleáris su- gárzása új, földöntúli képességekkel ruházza fel. Dave ezentúl képes a telepá- tiára. Újonnan szerzett képességével nem okoz számára nehézséget a legrejté- lyesebb bűntény felderítése sem, s ha a helyzet azt kívánja, egy felhőkarcoló tetejéről is leugrik. Míg más a nyakát törné, neki a haja szála sem görbül meg. Varázserő ide vagy oda, egy veszélyes bűnöző mégis csapdába csalja.


Egyéb címek: Poliziottosuperpiu, Super Fuzz [amerikai]
Nemzet: olasz
Stílus: vígjáték
Hossz: 102 perc

 

 

 

Addams Family - A galád család

(The Addams Family, 1991)


Jóravaló, a rémes hagyományokat hűen őrző, kísértetkastélybeli családjának idillje felett sötét felhők gyülekeznek. A tönk szélére jutott ügyvéd és hitelezője, egy rémes perszóna kiterveli, hogy a nő gyagyás fiát pénzszerzés céljával becsempészi Addamsékhez, elhitetve, hogy ő a családfő rég eltűnt bátyja. A tökkelütött álnagybácsi csakhamar lelki válságba kerül: megszereti új családját.

Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, horror
Hossz: 101 perc

 

 

 

Giuseppe Moscati CD1

(A szeretet gyógyít)


A film párhuzamosan mutatja be a középpolgári családból származó Giuseppe és kollégája, egyben legjobb barátja, Giorgio Piromallo életét. Utóbbi apja dúsgazdag, híres orvos, így Giorgio útja előre ki van kövezve, annak ellenére, hogy kevésbé tehetséges. A két ifjú alapvetően eltérő jellem. Giuseppe számára legfontosabb a gyógyítás, a betegekkel való odaadó törődés, ezért még szerelmét, a szépséges Elena Caiafa hercegnőt is elhanyagolja. Giorgio könnyen veszi az életet, nem teng benne túl a hivatástudat, ideje nagy részét egy mulatóban tölti, a gyönyörű táncosnővel és énekesnővel, Cloéval, akit élete szerelmének nevez. Ám, amikor apja válaszút elé állítja, vagy a táncosnő, a kicsapongó életmód folytatása, vagy egy tökéletesen felszerelt orvosi magánrendelő, s emellett egyetemi katedra is, Giorgio szakít Cloéval, elhagyja őt, nem törődve azzal, hogy a lány gyermeket vár tőle.

Giuseppe számára a betegek fájdalma nem csupán fizikai fájdalom, hanem mint egy testvér, egy felebarát segélykiáltása, melyen az orvosnak enyhítenie alapvető kötelessége, minden szeretetével. Tanítványait így inti: „Tudnotok kell, hogy akár egy gesztussal is enyhíthetitek a beteg fájdalmát, vagy egy helyes tanáccsal, néhány helyes szóval, öleléssel, nem csak a rideg orvosi receptekkel. Érezzétek az isteni energiát, ami átmegy rajtatok. Meghallhatjátok a szív dobbanásait, a lélegzés ritmusát. Ha megtaláljuk ezt az erőt, felerősödhetnek az ösztöneink, segítenek a diagnosztizálásban.”

Giuseppenak sokféle ellenállást kell legyőznie. Az idősebb orvosok – élén Delilo professzorral – értetlenül figyelik, hogy a kötelező vizsgálatokon túl szeretettel közeledik a betegekhez, hosszasan elbeszélget velük. A bizalmát teljes mértékben Krisztusba vető, mélyen hívő, de a hamis illúziókat elvető Helga nővér (Giuseppe segítője) nem titkolja, hogy Moscati doktornak rengeteg ellensége lesz: „magának csak kritika, irigység fog jutni, és nagyon kevés elismerés. Azt mindig az kapja majd, aki feleannyit sem ér, mint maga.” A szegények orvosának szájából a szeretet szó nem sokszorosan lejáratott, üresen kongó fogalom, hanem a mindennapokban folyamatosan megélt gyakorlat. Giuseppe nem csupán az anyagi értékeiről mond le. Szerelme, Elena lázad a társadalmi szerződések ellen, de nyugalmas életre vágyódik, egy szép családi otthont szeretne, sok gyerekkel. Giuseppe hitvallását „Azzal vagyok, akinek szüksége van rám. Orvos vagyok… Az én életem nemcsak az enyém, hanem a betegeké, meg a szegényeké.” Elena képtelen elfogadni, ezért Giorgio felesége lesz. Giuseppe nem neheztel rájuk, továbbra is barátok maradnak, s amikor meghal a mestere, Monteforte professzor, Moscati nem fogadja el a neki felajánlott egyetemi katedrát – noha az őt oly sokra tartó mestere az utódjának tekintette –, hanem Giorgiót ajánlja maga helyett, ő pedig a kórházban marad, a legszegényebbek és legbetegebbek között.

Giorgio sokáig abban a tévhitben él, hogy Giuseppe folyamatosan emlékeztetni akarja őt arra, hogy mennyivel gyarlóbb életet él, mint ő. Giorgio képtelen szembenézni vétkeivel, bűneivel – főleg, amit Cloe és a közös gyerekük ellen elkövetett, a lány utolsó kívánságát sem teljesítette, a halálos ágyánál sem látogatta meg –, s gyengesége miatt Giuseppére haragszik. Ő azonban krisztusi szeretettel és türelemmel várt arra, bízva Isten kegyelmében, hogy Giorgio egyszer még elmegy hozzá. Nem sokkal a halála előtt, elhozva a békés feloldást kettőjük viszonyában, s a lelki megtisztulást Giorgio számára.

 


 

Giuseppe Moscati CD2

(A szeretet gyógyít)


A film párhuzamosan mutatja be a középpolgári családból származó Giuseppe és kollégája, egyben legjobb barátja, Giorgio Piromallo életét. Utóbbi apja dúsgazdag, híres orvos, így Giorgio útja előre ki van kövezve, annak ellenére, hogy kevésbé tehetséges. A két ifjú alapvetően eltérő jellem. Giuseppe számára legfontosabb a gyógyítás, a betegekkel való odaadó törődés, ezért még szerelmét, a szépséges Elena Caiafa hercegnőt is elhanyagolja. Giorgio könnyen veszi az életet, nem teng benne túl a hivatástudat, ideje nagy részét egy mulatóban tölti, a gyönyörű táncosnővel és énekesnővel, Cloéval, akit élete szerelmének nevez. Ám, amikor apja válaszút elé állítja, vagy a táncosnő, a kicsapongó életmód folytatása, vagy egy tökéletesen felszerelt orvosi magánrendelő, s emellett egyetemi katedra is, Giorgio szakít Cloéval, elhagyja őt, nem törődve azzal, hogy a lány gyermeket vár tőle.

Giuseppe számára a betegek fájdalma nem csupán fizikai fájdalom, hanem mint egy testvér, egy felebarát segélykiáltása, melyen az orvosnak enyhítenie alapvető kötelessége, minden szeretetével. Tanítványait így inti: „Tudnotok kell, hogy akár egy gesztussal is enyhíthetitek a beteg fájdalmát, vagy egy helyes tanáccsal, néhány helyes szóval, öleléssel, nem csak a rideg orvosi receptekkel. Érezzétek az isteni energiát, ami átmegy rajtatok. Meghallhatjátok a szív dobbanásait, a lélegzés ritmusát. Ha megtaláljuk ezt az erőt, felerősödhetnek az ösztöneink, segítenek a diagnosztizálásban.”

Giuseppenak sokféle ellenállást kell legyőznie. Az idősebb orvosok – élén Delilo professzorral – értetlenül figyelik, hogy a kötelező vizsgálatokon túl szeretettel közeledik a betegekhez, hosszasan elbeszélget velük. A bizalmát teljes mértékben Krisztusba vető, mélyen hívő, de a hamis illúziókat elvető Helga nővér (Giuseppe segítője) nem titkolja, hogy Moscati doktornak rengeteg ellensége lesz: „magának csak kritika, irigység fog jutni, és nagyon kevés elismerés. Azt mindig az kapja majd, aki feleannyit sem ér, mint maga.” A szegények orvosának szájából a szeretet szó nem sokszorosan lejáratott, üresen kongó fogalom, hanem a mindennapokban folyamatosan megélt gyakorlat. Giuseppe nem csupán az anyagi értékeiről mond le. Szerelme, Elena lázad a társadalmi szerződések ellen, de nyugalmas életre vágyódik, egy szép családi otthont szeretne, sok gyerekkel. Giuseppe hitvallását „Azzal vagyok, akinek szüksége van rám. Orvos vagyok… Az én életem nemcsak az enyém, hanem a betegeké, meg a szegényeké.” Elena képtelen elfogadni, ezért Giorgio felesége lesz. Giuseppe nem neheztel rájuk, továbbra is barátok maradnak, s amikor meghal a mestere, Monteforte professzor, Moscati nem fogadja el a neki felajánlott egyetemi katedrát – noha az őt oly sokra tartó mestere az utódjának tekintette –, hanem Giorgiót ajánlja maga helyett, ő pedig a kórházban marad, a legszegényebbek és legbetegebbek között.

Giorgio sokáig abban a tévhitben él, hogy Giuseppe folyamatosan emlékeztetni akarja őt arra, hogy mennyivel gyarlóbb életet él, mint ő. Giorgio képtelen szembenézni vétkeivel, bűneivel – főleg, amit Cloe és a közös gyerekük ellen elkövetett, a lány utolsó kívánságát sem teljesítette, a halálos ágyánál sem látogatta meg –, s gyengesége miatt Giuseppére haragszik. Ő azonban krisztusi szeretettel és türelemmel várt arra, bízva Isten kegyelmében, hogy Giorgio egyszer még elmegy hozzá. Nem sokkal a halála előtt, elhozva a békés feloldást kettőjük viszonyában, s a lelki megtisztulást Giorgio számára.

 


 

 

A szilikonvölgy kalózai

(Pirates of Silicon Valley, 1999)


Az Apple és a Microsoft cégek alapítóinak életútjáról készült a film. Steve Job és Steve Wozniak a lényegesen drágább, de megbízhatóbb személyi számítógépek piacán maradtak fent, miközben többször fenyegette őket birodalmuk összeomlása. Bill Gates és Steve Ballmer pedig a Microsoft sikertörténetét példázzák. Hogyan hozták meg korszakalkotó döntéseiket és milyen hibákat vétettek? Mindkettő hatásait munkánk során nap mint nap tapasztalhatjuk...

Egyéb címek: Számító emberek
Nemzet: amerikai
Stílus: életrajzi, dráma
Hossz: 92 perc

 

Jobs - Gondolkozz másképp

(Jobs, 2013)

 

Steve Jobs az Apple nevű vállalat elnöke, és forradalmi ötleteinek köszönhetjük többek közt az iPhone okostelefont és az iPad táblagépet is. A film az ő életéből dolgoz fel harminc évet, bemutatva az eseményeket onnantól, hogy kimaradt a főiskoláról, egészen addig, míg a 20. század egyik legjelentősebb vállalkozójává nem vált.


Nemzet: amerikai
Stílus: életrajzi, dráma

 

 


Steve Jobs

(2015)


A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.

Nemzet: amerikai
Stílus: életrajzi
Hossz: 122 perc

 

 

Tök alsó

(Deuce Bigalow: Male Gigolo, 1999)

 

A kétbalkezes Deuce Bigalow, a halak nagy barátja tönkreteszi a callboy LeConte akváriumát. Hogy valahogy jóvátegye a kárt, gyors elhatározással beugrik a dzsigoló helyére és elvállalja annak erotikus megbízásait. Az átváltozás megdöbbentő eredménnyel jár. Hamarosan sorban állnak az elkényeztetett, dagadt némberek, hogy élvezzék szolgáltatásait anélkül, hogy szóba jönne a szex. A nők újdonsült bálványa hamarosan összeütközésbe kerül egy erénycsősszel, akit nem hagy nyugodni a vágy, hogy a nagy nyilvánosság előtt mutassa be hímtagját! A bonyodalmakat csak fokozza, hogy Deuce beleszeret az amputált lábú Kate-be.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 84 perc

 

 

Tök alsó 2. - Európai turné

(Deuce Bigalow: European Gigolo, 2005)

 

A naiv, jószívű, akváriumtisztításból élő Deuce Bigalow úgy érzi, selyemfiúként csődöt mondott. Ekkor jelenik meg T.J. Hicks a színen, és Duece-t ismét elsodorják az események... Deuce visszatér a nem sok jót, viszont könnyű pénzt ígérő munkájához, amikor korábbi "munkaadója" gyilkossági ügybe keveredik. Deuce mindent megtesz, hogy tisztázza barátját. Eközben nem elég, hogy lépten-nyomon összetűzésbe kerül a "Nemzetközi Selyemfiú Társaság" európai szervezetével, de még abnormális nőknek kell tennie a szépet, köztük a megrögzötten megszállott, de gyönyörű Eve-nek.


Egyéb címek: Tök alsó - Európai turné
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 83 perc

 

 

 

Tök állat

(The Animal, 2001)

 

A helyi rendőrőrsön írnokként dolgozó Marvin arról álmodozik, hogy egy szép nap belőle is olyan profi rendőr válik majd, mint a papájából - feltéve persze, ha sikeresen leteszi az állóképesség-vizsgát. Egyik éjjel Marvin egyedül felügyeli a körzetet, amikor rablással kapcsolatos bejelentés érkezik a rendőrőrsre. Miután senkit nem sikerül riasztania, a csetlő-botló Marvin maga siet a helyszínre. A rossz fiúk azonban még időben eliszkolnak, Marvin pedig kis híján egy autóbalesetben végzi. Miközben egy sötét alak a kocsi romjaitól elvonszolja, Marvin még nem sejti, hogy perceken belül egy bizarr kísérlet próbanyuszija lesz. Megmentőjének, a bogaras Dr. Wildernek ugyanis sikerült feltörnie a genetikai kódot, és most kis házi laboratóriumában különféle állatok - mint például egy cirkuszi fóka, és egy tehetséges kutya - szerveit ülteti Marvin testébe. Amikor Marvin visszatér a rendőrőrsre, nem emlékszik a fura műtétre. Újonnan dagadó izmait és kiváló szaglását egy új energiaitalnak tulajdonítja. Noha külsőleg Marvin régi csetlő-botló önmaga, soha nem tudni, belül melyik vadállat lesz éppen úrrá rajta, amint a városi dzsungel ösvényeit rója. Marvint végre hőssé avatják az után, hogy "leszagol" egy kábítószercsempészt a reptéren. A rendőrfőnök, Wilson azonnal "igazi" rendőrtisztté nevezi ki őt, és a gyanakvó Doug Sisk őrnagy gondjaira bízza. A dolgok akkor állnak csak igazán a fejük tetejére, amikor Marvin megismerkedik az állatmenhelyen önkéntesként dolgozó Riannával, akibe azonnal beleszeret. És amikor Marvinban "beindul" a hegyi oroszlán, a helyi hentesüzletben csakúgy, mint a menhelyen elszabadul a pokol. Ahogy pedig az állatok egyre jobban átveszik a hatalmat Marvin felett, a rendőrtiszt percről percre kiszámíthatatlanabb lesz...


Nemzet: amerikai
Stílus: rendőrségi, vígjáték, sci-fi
Hossz: 83 perc

 

 

 

Kegyenc fegyenc

(Big Stan, 2007)

 

Stan Mintont a kisstílű szélhámost börtönbüntetésre ítélik, amiért idős hölgyekből csalta ki nyugdíj-megtakarításaikat. Agyafúrt ügyvédje segítségével Stannek sikerül elhalasztania a letöltendőt hat hónappal; ennyi ideje marad, hogy elsimítsa ügye-bajos dolgait. Stan gyorsan depresszióban esik, hiszen tisztában van azzal, hogy mennyire kapós lesz a sitt nagy mackói között egy olyan apró és vézna ember, mint ő. Úgy dönt, hogy kiképezteti magát. A titokzatos Mester segítségét kéri, faragjon belőle rettenetes harcművészt, hogy képes legyen állni a sarat, mire eljön az idő. A hónapok során Stanből valóban kíméletlen harcos válik, s mikor bevonul a börtönbe, rá kell jönnie, hogy a dutyi egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelte. Sokkal rosszabb!


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

 

Zimmer Feri

(1998)

 

Pénztelen magyar anyuka Balaton-parti rokonokhoz adja nyári megőrzésre a kis- fiát. A kifejezetten hazai habitusú rokonok (jó üzlet = kis befektetés és gyors meggazdagodás) aztán beavatják a panziózás rejtelmeibe. A kétes szállót meglátogatják a köjál-nyomozók, sőt magyar maffiózók is tiszteletüket teszik.


Egyéb címek: Feri Zimmer, Feri's Gang
Nemzet: magyar
Stílus: vígjáték
Hossz: 96 perc

 

 

Apácashow

(Sister Act, 1992)

 

Deloris Van Carter bárénekesnő volt Las Vegasban. Miután munkaadója és szeretője a szeme láttára ölte meg egyik alkalmazottát, feldobja a maffiózót a rendőrségen. Az FBI szemtanú-védelmi programja keretében új identitást kap. Mary Clarence nővérként egy apácarend biztonságos falai között kell élnie. Hamar összebarátkozik a nővérekkel, viszont a rendfőnöknő nem bízik benne. Mary Clarence-el a vidámság és az énekszó költözik a falak közé. A legjobb hely számára a kicsit szétesett kórus igazgatása. Mary-nek sikerül a szebb napokat látott kórust újra összeszedni, ám a túl zajos zárdai sikernek is megvanak az árnyoldalai...


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 94 perc


 

Apácashow 2. - Újra virul a fityula

(Sister Act 2: Back in the Habit, 1993)

 

Deloris, a vérmes bárénekesnő az első film végén visszatért a világi életbe. Most azonban üzenetet kap hajdani főnökasszonyától, hogy ha nem segít, bezárásra ítélnek egy patinás egyházi iskolát. Egyetlen reményük a fennmaradásra, ha megnyerik a rangos egyházi kórusversenyt. Így hát az énekesnő ismét apácaruhába bújik, s Mary Clarence nővérként megjelenik az iskolában.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 102 perc

 

 

Atlantisz gyermekei CD1

(Hearts in Atlantis, 2001)

 

Bobby Garfield felnőttként visszatér szülővárosába, legjobb barátja halála után. Az emlékek óhatatlanul számvetésre késztetik Bobby-t. Tízéves korában két jóbarátja volt, akivel mindent megosztott: Carol és Sully-John. Ráadásul Carollal titkon csókkal pecsételték meg barátságukat. Bobby édesanyja megkeseredett élvhajhász asszony, aki önző módon viselkedett fiával. Egy napon belép életükbe és végleg megváltoztatja azt Ted Brautigan, egy előkelő idegen a városban. Bobby hamar megtalálja a hangot Teddel, aki végre egyenrangúként szól hozzá és megosztja vele néhány természetfeletti képessége titkát. Egy nyáron át tartott barátságuk, mielőtt Ted-ért eljöttek volna azok az emberek, akiktől annyira óvta ifjú barátját...


Nemzet: amerikai, ausztrál
Stílus: thriller, dráma, misztikum
Hossz: 101 perc

 

 

Atlantisz gyermekei CD2

(Hearts in Atlantis, 2001)

 

Bobby Garfield felnőttként visszatér szülővárosába, legjobb barátja halála után. Az emlékek óhatatlanul számvetésre késztetik Bobby-t. Tízéves korában két jóbarátja volt, akivel mindent megosztott: Carol és Sully-John. Ráadásul Carollal titkon csókkal pecsételték meg barátságukat. Bobby édesanyja megkeseredett élvhajhász asszony, aki önző módon viselkedett fiával. Egy napon belép életükbe és végleg megváltoztatja azt Ted Brautigan, egy előkelő idegen a városban. Bobby hamar megtalálja a hangot Teddel, aki végre egyenrangúként szól hozzá és megosztja vele néhány természetfeletti képessége titkát. Egy nyáron át tartott barátságuk, mielőtt Ted-ért eljöttek volna azok az emberek, akiktől annyira óvta ifjú barátját...


Nemzet: amerikai, ausztrál
Stílus: thriller, dráma, misztikum
Hossz: 101 perc

 

 

Szellemes karácsony

(Scrooged, 1988)

 

Cross, az IBC tévétársaság rideg szívű elnöke számára a siker és a pénz a leg- fontosabb. Beosztottjai rettegik, a konkurencia csodálja. Az érzelmekre nemi- gen pazarol energiát, a karácsonyt érzelgős felhajtásnak tartja és az ünnepi programba bőven beszerkeszt vért, erőszakot és terroristákat. Ám az adás előtt három szellem jelenik meg nála, hogy szembesítse múltjával és jövőjével.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 101 perc

 

 

Szörnyek szülője

(How to Make a Monster, 2001)

 

A videojátékok feltalálója, Clayton Software verbuvál egy számítógép-őrültekből álló kis csapatot, hogy segítségükkel kifejlessze a világ legfélelmetesebb játékát, az EVILUTION-t. Elkészítenek egy ún. telemetrikus jelmezt, mely viselőjének fizikai és lelki alkatát is képes letapogatni, és az így kapott információk alapján reprodukálja, illetve monitorra vetíti a játékos saját háromdimenziós figuráját. Mikor a társaság már a finisben van, egy műszaki hiba totálisan összezavarja a számítógép winchesterét: a szörnyjelmezek életre kelnek, Software és csapata pedig saját képzeletüket felülmúló virtuális rémálom kellős közepén találják magukat.


Egyéb címek: Horrortár - Szörnyek szülője
Nemzet: amerikai
Stílus: sci-fi
Hossz: 90 perc

 

 

Gyaloggalopp CD1

(Monty Python and the Holy Grail, 1975)

 

Artúr király útnak indul, hogy nemes lovagokat gyűjtsön a Szent Grál felkutatására, ám széles Angliában senki sem akar hozzászegődni - ugyanis hírét sem hallották. Végül magas nyugdíj ígéretével mégiscsak összeszed néhány embert, ám azok sajnos nem a legkiválóbb szerzetek. Sebaj, ő sem az ész és a jellem bajnoka...


Egyéb címek: Monty Python - Gyalog galopp, Gyalog galopp
Nemzet: brit
Stílus: történelmi, vígjáték
Hossz: 90 perc

 

 

Gyaloggalopp CD2

(Monty Python and the Holy Grail, 1975)

 

Artúr király útnak indul, hogy nemes lovagokat gyűjtsön a Szent Grál felkutatására, ám széles Angliában senki sem akar hozzászegődni - ugyanis hírét sem hallották. Végül magas nyugdíj ígéretével mégiscsak összeszed néhány embert, ám azok sajnos nem a legkiválóbb szerzetek. Sebaj, ő sem az ész és a jellem bajnoka...


Egyéb címek: Monty Python - Gyalog galopp, Gyalog galopp
Nemzet: brit
Stílus: történelmi, vígjáték
Hossz: 90 perc

 


 

Gagyi lovag

(Black Knight, 2001)

 

Jamal a középkor hangulatát idéző minigolf-pálya alkalmazottja. A pálya nemcsak a makett várak és lovagfigurák miatt tűnik ódonnak, hanem azért is, mert utoljára a középkorban renoválták. Egy szerencsétlen baleset után Jamal döbbenten veszi tudomásul, hogy a XIV. századi Angliában van, ahol hős lovagnak nézik. A jövő kelekótya hírnöke szövetkezik egy lánnyal és egy lezüllött exlovaggal, hogy megdöntsék a gonosz Leo király hatalmát.


Egyéb címek: Fekete Lovag
Nemzet: amerikai
Stílus: fantasy, vígjáték, kaland, történelmi
Hossz: 95 perc

 

 

Gagyi mami

(Big Momma's House, 2000)


A bankrabló feleségéhez egy szép napon beállít a rég nem látott nagyi. A két- száz kilós mami amellett, hogy főz, meccsre viszi a fiúkat, és zsoltárokat zeng a templomban, még verekszik, nyomoz és lesben áll. A feleségben elkezde- nek motoszkálni a kérdések, s hamarosan kiderül: a hústorony asszony valójában Malcolm Turner, aki az FBI ügynökeként titkos küldetést teljesít...

Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 98 perc

 

 

Gagyi mami 2.

(Big Momma's House 2, 2006)


A nemzet érdekében semmi sem drága: ha a haza biztonságáról van szó, Malcolm Turner FBI ügynök mindenre hajlandó. Így aztán újra nyugdíjaskorú, túlsúlyos nagymamának álcázza magát. Az álruhák mestere ezúttal nemzetbiztonsági ügybe bonyolódik: nevelőnőnek adja ki magát, és beépül a gyanúsított háztartásába, ahol persze - a jóságos pótnagyinak köszönhetően - hamarosan eluralkodik a tökéletes káosz. Turner főnökei a sikeres kémtevékenységnek köszönhetően arra készülnek, hogy lecsapjanak, de a nagymamaruhás akcióhős váratlanul ellentámadásba lendül - ugyanis bevetés közben nagyon szívéhez nőtt a rábízott három gyerkőc.

Nemzet: amerikai
Stílus: krimi, vígjáték
Hossz: 100 perc

 

 

Gagyi mami 3. - Mint két tojás

(Big Mommas: Like Father, Like Son, 2011)


Az FBI ügynök Malcolm Turner, és 17 éves mostohafia, Trent, nyomozásba kezdenek egy lányiskolában, miután Trent szemtanújává vált egy gyilkosságnak, amely az iskolában történt. Malcolm kövér nagymamaként, Trent pedig Charmaine-ként vegyül el a lányok között. Meg kell találniuk az elkövetőt, mielőtt még a gyilkos találja meg őket.

Egyéb címek: Gagyi mami 3.
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

Péntek esti gáz

(Next Friday, 2000)

 

Eljött egy újabb péntek és Craigmég mindig Los Angeles South Central negyedében tengődik szüleivel, munkát keres, és régebbi diadalmas pillanataira emlékezik. Egészen pontosan arra az eseménydús pénteki napra, amelyen végre lemosta a porondról Debo-t, a helyi fenegyereket. Ám Debo sikeresen megszökött a börtönből és feltett szándéka, hogy bármi áron is, de méltó bosszút álljon Craigen. Craig apja, fia testi épsége iránti aggodalmában elküldi őt kissé eszement Elroy bácsikájához és Day-Day nevezetű unokafivéréhezakik lottónyereményüket egy csendes, kertvárosi házba ölték. Craig hamarosan a saját bőrén tanulja meg, hogy - kiemelt lakókörzet ide vagy oda - a baj bárhol utoléri. Tőle független, külső erők teszik próbára túlélési képességeit és a család iránti elkötelezettségét, de Craig végül természetesen megbirkózik a kihívással.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 93 perc

 

 

Már megint péntek

(Friday After Next, 2002)

 

Craig és Day-Day végre állást kap, mint biztonsági őr, és beköltöznek új kéglijükbe. De a boldogság nem felhőtlen, karácsony estéjén egy áltélapó lepi meg őket otthonukban, és meglép az összes ajándékkal. Az újdonsült őrök azonban nem hagyják annyiban az ügyet, és mindent megtesznek, hogy visszaszerezzék a lopott szajrét. Csakhogy ez korántsem megy olyan egyszerűen - úton útfélen ártatlan hölgyekkel, környékbeli kölykökkel és a rendőrséggel akadnak össze...


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 85 perc

 

 

Tor-túra 2.

(Are We Done Yet?, 2007)

 

Nick Persons jól tudja, hogy vadonatúj feleségét és a nő két csemetéjét nem viheti abba a lepukkant kéglibe, ahol agglegény éveinek legjavát töltötte. Ráadásul úton van a família legújabb tagja, ezért Nick úgy dönt, hogy ideje kicuccolni a kertvárosba. A meseszép családi lakról azonban kiderül, hogy meglehetősen bizonytalan lábakon áll, és Nick elköveti azt a hibát, hogy maga esik neki a javításoknak. Terve azonban hamarost összeomlik, s mielőtt a ház is így tenne, felbérel egy hóbortos építészt. Chuck viszont inkább rombol, semmint épít, így Nick egyre kevésbé bízik abban, hogy egyszer otthon lesz a Persons-házból.


Nemzet: amerikai
Stílus: családi, vígjáték
Hossz: 88 perc

 

 

Norbit

(2007)

 

Norbit, akit a szülei csecsemőkorában eltaszítottak maguktól, mindig is súlyos szeretethiányban szenvedett. Mr. Wong, az őt felnevelő kínai étteremtulajdonos sem szerette soha, ellenben igen sikeresen keserítette meg az életét. Kissrácként Norbit végül megkapta az általa oly hőn áhított figyelmet egy túlsúlyos lánytól, aki eleinte igazán kedvesnek tűnt... Húsz évvel később hősünk még mindig ugyanaz a békés, jámbor fickó, a lány viszont időközben gigantikus méretű házisárkánnyá változott. Ők ketten mostmár jegyes pár, de Norbit leginkább a bokszzsák szerepét játssza a kapcsolatban. Titkon egy álomnő után epekedik, aki nem csak hogy gyönyörű, de ő Norbit egyetlen reménye, hogy kiutat találjon a rémálomnak ígérkező házasságból. Ahogy közös jövőjét tervezgeti szíve királynőjével, szerencsétlenségére rá kell jöjjön: jegyese nem az a fajta nő, akitől olyan könnyen meg lehet szabadulni...


Nemzet: amerikai
Stílus: romantikus, vígjáték

 

 

Lottószelvény

(Lottery Ticket, 2010)

 

Kevin Carson egy fiatal fiú, aki megnyeri a lottófőnyereményt, 370 millió dollárt. Mivel éppen háromnapos hétvége van, egyelőre nem juthat a pénzéhez. Amikor a szomszédai megtudják, hogy nála van a nyertes szelvény, Kevin roppant érdekessé válik a szemükben, a fiúnak pedig túl kell élnie a hétvégét.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

 

Mennyémá'

(Down to Earth, 2001)

 

Lance Barton biciklis futár mindenáron be akar törni a szórakoztatóiparba, mint komikus. Nincsenek túl jó poénjai, de lázasan készül az Amatőr Nevettetők Éjszakájára. Isten útjai szerteágazóak és kifürkészhetetlenek: egy angyali műhiba folytán Lance halálos balesetet szenved, pedig még nem jött el az ő ideje. A Mennyország kapujában észreveszik a tévedést, és Lance idő előtti újjászületés formájában kap egy új lehetőséget. Egy vén milliomos, Charles Wellington bőrében kel új életre. Nem zavartatja magát, továbbra is készül a nagy amatőr tehetségkutatóra. Közeli hozzátartozói, szolgái és birodalmának őrzői furcsállják az öreg viselkedését. Lance/Charles beleszeret legfőbb üzleti riválisába, továbbá rájön saját felesége és személyi titkára összeesküvésére. A történet nagy sikert aratott már 1978-ban, ahogy most is: a Mennyország még várhat kicsit...


Egyéb címek: I Was Made to Love Her
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 95 perc

 

 

Race: A legendák ideje

(Race, 2016)

 

A fekete férfi, Jesse Owens a világ legnagyobb atlétája szeretne lenni, s hogy bizonyítson, az 1936-os berlini olimpián lenne is esélye. Azonban a sportesemény szellemét áthatja Adolf Hitler felsőbbrendűségről szőtt víziója. A faji előítélet ellenére a férfi mégis képes a győzelemre: négy világrekordot állít be, és négy aranyérmet visz haza a német fővárosból.


Nemzet: amerikai
Stílus: életrajzi, sport, dráma
Hossz: 134 perc

 

 

Teledili

(Stay Tuned, 1992)

 

A káprázatos vígjátékban az újgazdag elővárosi házaspár nagy képernyős tévét és parabolaantennát vásárol. Az antenna azonban beszippantja őket...


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 84 perc

 

 

Bazi nagy film

(Epic Movie, 2007)

 

Élt egyszer négy árva. Az egyik elment a Louvre-ba, de rátámadt egy albínó néger, a másik rossz gépre szállt, és kígyók bújtak a nadrágjába, a harmadik Mexikóban lett pankrátor, a negyedik pedig egy titkos mutánsiskola egyetlen mutációktól mentes hallgatója lett. És egy ici-picit mind elmentek egy csokoládégyárba, ahonnan egy szekrényajtó a varázslatos Gnarniába vezette őket. Ott egy részeg kalóz és egy rosszéletű varázslótanonc segítségével kénytelenek voltak befogni a kanos oroszlánt, hogy legyőzhessék a Nagy Fehér Lotyót. És közben keresztülgyalogoltak az elmúlt néhány év összes nagy filmjén, filmhősén és filmgonoszán. Meg néhányszor agyonütöttek valakit, aki feltűnően hasonlít Paris Hiltonra.


Nemzet: amerikai
Stílus: kaland, vígjáték
Hossz: 86 perc
Magyar mozibemutató: 2007. április

 

 

Gyilkos paradicsomok támadása

(Return of the Killer Tomatoes!, 1988)

 

Az emberek örökre elvesztették bizalmukat eme egykoron szeretett zöldségekben, a paradicsomok brutalitása miatt azok nevének kiejtése is pánikot kelt minden egyes emberben aki részese volt a borzalmaknak. A helyi pizzériában is gondosan ügyelnek arra, hogy még a pizzára se kerüljön paradicsom, ezért ahelyett mogyorókrémmel, és egyéb nyalánkságokkal ízesítik. A pizzériában dolgozik Chad Finletter és Matt Stevens, a két helyi nőcsábász. A pizzéria tulajdonosa pedig nem más, mint Wilbur Finletter, az ejtőernyős hős! Az emberek vígan falatoznak, pedig nem is tudják milyen rémségek várnak rájuk. A városka szélén egy kísérteties kastélyban Dr. Gangreen, a gonosz tudós paradicsomokkal folytat kísérleteket. A paradicsomokat toxikus radioaktív hulladékba mártja, majd egy bizonyos zeneszám lejátszása után a paradicsomok emberré, méghozzá megtermett izmos body-builderekké változnak.


Egyéb címek: A gyilkos paradicsomok
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, sci-fi
Hossz: 99 perc

 

 

RRRrrrr!!!

(2004)

 

A történet Krisztus előtt 35000 évvel játszódik, a prehisztorikus korban. A gilisztától a kutyáig minden állatnak szarva van, az emberek barlangban laknak, ruházatuk egy szál ágyékkötő mindössze. A kezdeti kiforratlan hierarchiában mindenkit Pierre-nek hívnak. A törzsközösségi társadalomban hosszú idők óta két törzs él egymás mellett békében. A Fényes Haj nevű törzs a sampon titkos receptjét rejtegeti, míg a Koszos Haj nevű törzs sopánkodik és vakarózik. A Koszos Hajúak mindenre képesek a sampon titkának megszerzése érdekében; a törzsfőnök lánya álruhába (azaz fényes parókába) bújva beépül a Fényes Hajúak társaságába, hogy a női báj felhasználásával megismerhesse magát a sampont és annak tisztítóan jótékony erejét. A kémkedést azonban egy váratlan esemény zavarja meg: az ember történelmében először gyilkosság történik, s azután még egy... E különös bűntény alaposan felforgatja az emberek addig zavartalan életét. A sorozatgyilkos felkutatásának érdekében a törzsfőnök nagy erőkkel nyomozni kezd - a legkorszerűbb, 21. századi nyomozási technikát jócskán kifigurázva önfeledtül mulatságos pillanatoknak lehetünk tanúi. A tudatlan ősemberek viselkedésében alapvető emberi jellemek, tulajdonságok (gonoszság, irígység, jellemtelenség, erény) bontakoznak ki és világítanak rá az egyének különbözőségére.


Nemzet: francia
Stílus: családi, vígjáték
Hossz: 95 perc

 

 

XXI. század, poszt-apokaliptikus, poszt-nukleráis világ, amikor valóra váltak legdurvább környezeti jóslataink. Egy pár megpóbálja túlélni az elfecsérelt jövő világát. Rábukkannak egy szétszedett robotra a sivatagban, amelyről nem tudják, hogy gyilkolásra programozták. Amikor életre keltik, életük egyetlen célja az életbenmaradás lesz.


Nemzet: brit
Stílus: sci-fi
Hossz: 93 perc

 

 

A fűnyíróember

(The Lawnmower Man, 1992)

 

A szellemileg visszamaradott Jobe Smith-t csak "fűnyíró embernek" csúfolják a városban. A húszéves fiatalember értelmi és érzelmi fejlődése megrekedt egy ötéves gyerek szintjén. Angelo doktor, aki csimpánzokon végez komputeres kísérleteket az intelligenciaszint növelésére, megsajnálja Jobe-ot. Számítógépes játékokkal szórakoztatja a fiút, de hamarosan veszélyes kísérletsorozatának alanyává teszi. Az eredmény megdöbbentő: Jobe intelligenciája ugrásszerűen fejlődik. Értelmi képességeinek növekedésével azonban felerősödnek agresszív ösztönei is, és eljön a pillanat, amikor a szuperintelligens fűnyíróember elszabadul. A komputeres beavatkozás hatására bomlott elméje szerint új világrend jött el, és az ő feladata, hogy igazságot szolgáltasson a bűnös világban.


Egyéb címek: Stephen King: A fűnyíróember, Stephen King's The Lawnmower Man
Nemzet: amerikai
Stílus: sci-fi
Hossz: 102 perc

 

 

Meghívás egy gyilkos vacsorára / Gyilkos vacsora meghívás

(Murder by Death, 1976)

 

Egy kísérteties kastély még kísértetiesebb tulajdonosa meghívja a világ leghí- resebb detektívjeit vacsorára. A kellemesnek ígérkező estén végre összeismer- kedik Miss Marple, Charlie Chan, Sam Spade és a többi legendás nyomozó. Csak a házigazda marad láthatatlan.


Nemzet: amerikai
Stílus: misztikum
Hossz: 94 perc

 

 

A csodálatos Pókember 2.

(The Amazing Spider-Man 2, 2014)

 

Még a szuperhősök sem tartják be az összes ígéretüket. Peter Parker, aki vörös-kék pókruhájában üldözi a gonoszt a nagyvárosi utcákon megígérte szerelme haldokló apjának, hogy kerülni fogja a lányt - és így gondoskodik a biztonságáról. Ám ez egyszer megszegi az ígéretét. Nem elég neki, hogy elkapjon minden bűnözőt, kevés a toronyházak fölötti, őrült tempójú száguldás és lendülés: Gwen nélkül már semmit sem ér az élete. Lehet, hogy meg fogja bánni: egy új szupergonosz ellenfél, Electro felbukkanása ugyanis minden eddiginél nagyobb veszélybe sodorja - és a múltjából is újabb, tisztázatlan emlékek kísértik.


Nemzet: amerikai
Stílus: fantasy, akció, kaland

 

 

A Villám

(The Flash, 1990)

 

Barry Allen tudós, akibe egy éjszaka belecsap a villám. A kezében lévő lombikból vegyszer ömlik rá és ettől különleges képessége lesz: hihetetlenül gyorsan tud futni. Mindeközben egy motoros banda veszélyezteti Central City-t. Az újonnan szerzett kéességével Barry felveszi a Villám nevet és a banda megfékezésére törekszik.


Nemzet: amerikai
Stílus: sci-fi, akció, kaland
Hossz: 90 perc

 

 

Maffia

(Jane Austen's Mafia, 1998)

 

A kis Vincenzo Cortino átúszik a nagy vízen Amerikába (de tényleg), hogy ott aztán idővel New York alvilági olaszainak királya legyen. Ám mivel közben meg- öregedett, kénytelen utódot választani, így Anthony nevű kisebbik és nagyon ü- tődött fiának adja át a keresztapai golyószórót.


Egyéb címek: Mafia!
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, gengszter, krimi
Hossz: 83 perc

 

 

 

Tucatjával olcsóbb

(Cheaper by the Dozen, 2003)

 

Egy átlagcsaládban 1,87 gyerek található. A Baker család azonban nem nevezhető átlagosnak. Már csak azért sem, mert 12 gyerekből, két kutyából, néhány állatból, pár futó vendégből és az örökös botrányból áll. A rendetlenség azonban csak most kezdődik igazán: a családfő (tehát az anya) állást vállal, és úgy néz ki, az a legegyszerűbb, ha apuka marad otthon, hogy vigyázzon a kis lurkókra. De ő hamarosan rájön, hogy egyszerre legfeljebb egy dologra tud vigyázni: és az saját maga. Mert tizenkét pajkos gyerek végtelen számú veszélyt rejteget, számtalan csapdát tartogat. Az apa minden csapdába beleesik, minden tréfának felül, minden versenyben alulmarad, és közben többnyire el is találja valami. De sosem tanul semmiből, legfeljebb csak ragad rá valami. A tucatjával olcsóbb egy mókás család vicces botrányainak krónikája.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, dráma

 

 

 

Tucatjával olcsóbb 2.

(Cheaper By the Dozen 2, 2005)


A tagok számát tekintve akár nyúl-família is lehetne a Baker-család: a fociedző Tom Baker és sikeres író felesége, Kate, ugyanis kereken egy tucatnyi csemetével gazdagították a társadalmat! A rendkívül kiterjedt és rendkívül hangos család úgy dönt, hogy minden várható és garantálható nehézség ellenére idén végre felkerekednek, és elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára! Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, Playboy-ba illő bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingezik. Tom és Jimmy régóta próbálják egymást mindenben felüllicitálni, így a nyugalmas nyaralás hamarosan kettejük vérre menő ego-csatájává alakul, és a harcból vastagon kiveszi részét a többi családtag is!

Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 94 perc

 

 

 

Megleslek.com

(I-See-You.Com, 2006)


Harvey egyedül neveli a lányát. Megismerkedik az ugyancsak egyedülálló anyával, Lydiával. A szűkös anyagiak ellenére összeházasodnak. Lydia tizenhét éves fia, Colby változtatni akar az áldatlan állapoton. Videokamerát tesz a féltestvére, Audrey szobájába, és a képeket fölteszi az Internetre. Az ötlet beválik, a fizetős oldal jóvoltából özönleni kezd a pénz. A sikeren felbuzdulva a srác tovább akarja fejleszteni az ötletet. Elhatározza, hogy a ház minden helyiségébe tesz kamerát. Úgy tűnik, mindenki jól mulat az első reality show-k egyikén, ám egy nap minden összeomlik.

Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 89 perc

 

 

A híres - Ron Burgundy legendája

(Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, 2004)

 

Ron Burgundy a legelismertebb TV-bemondó a '70-es évek San Diego-jában. Amikor a feminizmus betör a munkahelyére egy ambíciózus bemondónő, Veronica Corningstone személyében, Ron egy új show-t "ajándékoz" neki, ami a macskadivatról, főzésről és egyéb női témákról szólna. De amikor ezt Veronica egyre sikeresebb lesz, megkezdődik kettejük között a harc. Ráadásként főhősünk belehabarodik ellenségébe.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

Ron Burgundy - A legenda folytatódik

(Anchorman 2: The Legend Continues, 2013)


Ron Burgundy váratlanul elveszíti a munkáját. Kis idővel később összetrombitálja a hírbemondó-csapatát, hogy becsületét visszaszerezve felülkerekedjen egy új riválison. Vajon a világ legnagyobb hírbemondója képes lesz-e helytállni, vagy pedig összeomlik saját egója súlya alatt?

Egyéb címek: Anchorman - A legenda folytatódik
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték