FILMMARATON/MOZIEST! - 4. PREMIER MOZIFILM VETÍTÉS.

nevtelen-1.PNG

 

A 'Moziest"(másképp Filmmaraton) lényege, hogy sorban végignézzünk annyi filmet,-amennyit csak lehetséges.;)

Ezért most elhoztam nektek egy tucat filmet, a ->TOVÁBB-> gombra kattintva tekinthetitek meg őket!
Van itt kérem mindenféle műfajból, csak győzzétek végignézni! :)

 

 

Esti mesék

(Bedtime Stories, 2008)

 

A film Skeeter Bronsonról szól, aki egy hotelben dolgozik londínerként. Élete gyökeresen megváltozik, amikor unokahúgának és unokaöccsének felolvasott esti meséi varázslatos módon életre kelnek.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, fantasy, családi

 

 

 

Távkapcs

(Click, 2006)

 

Van, aki irányítja az életét, és van, akit az élete irányít - tartja a közmondás. Az igazság egy kicsit más: mindenkit az élete irányít, kivéve egyetlen egy embert. Michael Newman ugyanis egy ideje pont azt kapja, pont olyan gyorsan és pont akkora hangerővel, ahogy szeretné. Egy titokzatos feltaláló ugyanis megajándékozz az univerzális távkapcsolóval: A távkapcs tulajdonosa előre-hátra járkálhat az időben, lelassíthatja a szembejövő ringómellű nőket, és ha túlságosan zajosnak tűnnek, átmenetileg kikapcsolhatja a gyerekeit. Ő a világ ura. Többé nem függ senkitől. A siker és elégedettség minden formája csak egy gombnyomásra van tőle. Elbizakodottságra azonban semmi oka: nem volt még távkapcsoló a világon, mely egy idő után át ne vette volna az irányítást. És attól kezdve Michael kiszolgáltatottabb, mint valaha.


Nemzet: amerikai
Stílus: fantasy, vígjáték

 

 

Férj és férj

(I Now Pronounce You Chuck and Larry, 2007)

 

Chuck Ford és Larry Allensworth tűzoltók. Bár mindketten a nőket szeretik, azt hazudják magukról, hogy homoszexuálisak és párkapcsolatban élnek. Mindezt a pénzügyi előnyök miatt teszik, ugyanis ezzel a mesével egymás életbiztosításának kedvezményezettjei lehetnek.


Egyéb címek: I Now Pronounce You Chuck & Larry
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

Mortal Kombat

(1995)


A mennydörgés Istene bátor harcosokat keres a Külvilág meghódítására, ahol harcművészeti tudásukat kell bizonyítaniuk egy ázsiai szigeten.

Nemzet: amerikai
Stílus: akció, karate, fantasy
Hossz: 95 perc

 

Mortal Kombat - A második menet

(Mortal Kombat: Annihilation, 1997)

 

Shao Kahn, a külső világ gonosz császára nem nyughat. Hiába dőlt el a Mortal Kombat elnevezésű harci tornán, hogy a földi vitézek jobbak, most meg azt találta ki az elvetemült nagyúr, hogy a küzdelem szabályait megszegve csapatai élén maga indul harcba az emberiség elpusztításáért.


Egyéb címek: Mortal Kombat 2. - A második menet, Mortal Kombat II.
Nemzet: amerikai
Stílus: akció, sci-fi, karate, fantasy
Hossz: 91 perc


 

 

Még zöldebb a szomszéd nője

(Grumpier Old Men, 1996)

 

Mióta a két vén pernahajder kibékült egymással, alig akar zsörtölődni valójuk. Békésen pecázgatva várják a nagy halat. Ám egyszer csak városkájukba költözik az olasz démon, aki kedvenc csaliboltjukból éttermet akar csinálni. A két barát minden eszközt bevetve küzd a boltért, vállalva a paradicsomszószos bosszút is, ám minden hiába, szerelem születik, az ellen meg harcolni emberes.


Egyéb címek: Grumpy Old Men 2
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, romantikus
Hossz: 101 perc

 

 

Brian élete

(Monty Python's Life of Brian, 1979)

 

Júdeában vagyunk, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata. Júdea ekkoriban forrong: zsidók harcolnak a szabadságért, a rómaiak és egymás ellen is. Brian közelebbi kapcsolatba kerül az egyik elvakult, ám annál ambiciózusabb lázadó csapattal, méghozzá Judith, a szépséges, ám elhivatottan feminista forradalmárlány révén. Brian, hogy rátermettségét bebizonyítsa, Róma ellenes jelszavakat pingál Pilátus palotájának falára. A forradalmi tett végrehajtása közben azonban egy római katona rajtakapja, kijavítja a helyesírási hibákat, és arra kényszeríti, hogy százszor leírja a helyes mondatokat. A forradalmároknak annyira imponál Brian elszántsága, hogy soraikba fogadják és bevonják legközelebbi akciójukba. Az a tervük, hogy elrabolják Pilátus feleségét. Ám ez a nagyszabású plánum egy másik csapatnak is az eszébe jut. A két csoport egymást akadályozva először csak heves szópárbajt vív egymással, majd a csodálkozástól elámult rómaiak szeme láttára végez egymással. Brian az egyedüli túlélő, őt azonban a rómaiak elfogják. Nem ő lenne azonban, ha nem tudna megszökni a fogságból. Innentől kezdve azonban szinte pokol az élete, hívők egyre népesebb csoportja követi minden lépését. Követői meg vannak győződve arról, hogy ő az oly régen várt Messiás. Szinte megváltás, amikor a rómaiak újból elfogják. Ám Pilátus most már arra készül, hogy keresztre feszíti őt...


Egyéb címek: Life of Brian
Nemzet: brit
Stílus: vígjáték, vallásos
Hossz: 93 perc

 

 

A minden6ó

(Bruce Almighty, 2003)

 

Van, aki sosem elégedett. Bruce Nolan hiába sikeres tévés műsorvezető, hiába szereti őt szép barátnője, képtelen abbahagyni a panaszkodást: számára az egész világ egy nagy, jól szervezett összeesküvésnek tűnik, melynek egyetlen célja, hogy őt idegesítse. Az Úristen türelme végtelen, de ezt a nyafogást már ő sem bírja elviselni. Megsértődik a férfira, és dühében egy hétre rábízza a mindenhatóságot: eddig csak a szája járt, most azonban kap egy lehetőséget, hogy megmutassa, mit csinálna másképp, hogy jobb legyen a világ. Mit tesz tehát egy ereje teljében és jókedve szűkében lévő harmincas férfi, ha minden kívánsága valóra válik? Triplájára növeli barátnője mellét? Leszoktatja a kutyáját a reggeli kikéredzkedésről? Vagy esetleg rögtön nekilát a világbéke megteremtésének? Mindegy, a lényeg, hogy bebizonyítsa: ő jobb lesz, mint régimódi elődje.


Egyéb címek: A mindenható
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 94 perc

 

 

Végső állomás

(Final Destination, 2000)

 

Alex Browning osztálykirándulásra készül. Az úticél: Párizs. Az indulás napjára virradó éjszaka szokatlan, rendkívül valósághű rémálmot lát. A rémálom hatására pánik fogja el: attól fél, hogy a repülőgép le fog zuhanni. Az osztály nagy része nem törődik a hisztérikusan viselkedő Alex figyelmeztetésével, de heten mégis úgy döntenek, hogy inkább nem szállnak fel a gépre. A repülő röviddel a felszállás után felrobban... A túlélők nem sokáig örülhetnek szerencséjüknek. A halál értük is sorra eljön: egyiküket a másik után éri különös, váratlan baleset...


Nemzet: amerikai
Stílus: horror, katasztrófa
Hossz: 97 perc

 

 

Esőember

(Rain Man, 1988)

 

Charlie Babittet a pénzen és az autókon kívül nem érdekli más. Apja halálakor tudja meg, hogy van egy intézetben élő, autista bátyja, Raymond, aki a vagyon örököse. Charlie elrabolja őt az intézetből, hogy hozzájusson a pénzhez. A keleti parttól a nyugati partig tartó autóúton fokozatosan megtanulja elfogadni bátyja furcsaságait és meglepő zsenialitását. Az út végén már mindketten tudják: többé nem akarnak egymástól elválni...


Nemzet: amerikai
Stílus: dráma
Hossz: 140 perc

 

 

 

Az igenember

(The Yes Man, 2008)

 

Carl Allen olyan férfi, aki semmit nem hajlandó megcsinálni, amit mások mondanak. Terápiás okokból viszont megfogadja, hogy mostantól bármit kérjenek tőle, ő azt végre fogja hajtani. Pl. amikor menyasszony dühében azt mondja neki: "Ugorj a folyóba!", Carl habozás nélkül a vízbe veti magát.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

Csúcshatás

(Limitless, 2011)

 

Eddie Morran válságban lévő író. Új könyve nem hozta meg számára a várt sikert. Egy napon új gyógyszer kerül a kezébe, amelyet egy barátja hoz neki. A tabletta elfogyasztása után Eddie agykapacitása megnő, és szinte mindent képes megtanulni, megoldani. Arra azonban nem gondol, hogy a tesztelés előtt álló gyógyszernek mellékhatásai is lehetnek, különösen, ha hosszútávon fogyasztja.


Egyéb címek: The Dark Fields
Nemzet: amerikai
Stílus: thriller

 

 

Total Recall - Az emlékmás

(Total Recall, 1990)

 

Kicserélik a titkosügynök énjét, ellopják és átformálják a tudatát. Csak egyre nem számítanak, hogy a rideg, számító és szakszerű ítélet-végrehajtó gyilkos beleszeret egy lányba. Az utána való vágyakozást elfelejtik kiölni belőle. Az Emlékezet Rt.-hez fordul segítségért. Egy Marsra történő utazás emlékélményeit plántálják az agyába, aminek következtében lassan megvilágosodik előtte min- den. Azonosulva új énjével, titokban visszatér a Marsra. Gyilkos bandák va- dásznak rá. Sorsa megpecsételődött. A titok, amely egyre határozottabban de- reng elő tudatából, felismerésre készteti: már nemcsak a saját és szerelme é- lete a tét, hanem az egész emberi civilizáció léte. Nincs választása: szembe- száll a gyilkosokkal.


Nemzet: amerikai
Stílus: akció, sci-fi
Hossz: 109 perc

 


 

Pi élete

(Life of Pi, 2012)

 

Történet Pi Patel életéről, egy indiai állatkert igazgatójának fiáról, akit minden érdekelt. Azonban minden megváltozik, mikor egyedül marad egy csónakban a Csendes-ócenánon egy zebra, hiéna,egy orángután, valamint egy bengáli tigris társaságában egy végzetes hajószerencsétlenség következtében.


Nemzet: amerikai
Stílus: kaland, dráma

 

 

Csillagok között

(Interstellar, 2014)

 

Egy csapat tudós az űrutazás forradalmian új módját fedezi fel: egy féreglyuk segítségével olyan távolságra is eljuthat ember a csillagok közé, ahova eddig még sosem. A felfedezés fontosságát csak növeli, hogy a Föld haldoklik, és így az emberiségnek sincs nagy jövője ezen a planétán. Most a csillagok között lehetőség nyílik megtalálni a megoldást a bolygószintű problémára.


Nemzet: amerikai, brit
Stílus: sci-fi, misztikum, kaland

 

 

A leleményes Hugo

(Hugo, 2011)

 

Hugo Cabret egy árva kisfiú, aki a pályaudvaron tölti napjait a '30-as években. Egy napon megtalál egy játékbábut a szemétben. A bábu tulajdonosa George Mélies, aki az állomáson dolgozik és játékokat gyűjt. Hugo rövidesen megismerkedik George-dzsal, és azután izgalmas, mágikus kalandok résztvevőjévé válik.


Egyéb címek: Hugo Cabret
Nemzet: amerikai
Stílus: családi, misztikum

 

 

Irigy kutya

(Envy, 2004)

 

Tim Dingman és Nick Vanderpark családos emberek, továbbá a legjobb barátok, szomszédok és munkatársak egyben, akiknek eredendően egyenlő életbeli státusza hirtelen teljesen megváltozik, amikor Nick egyik kelekótya "gazdagodj-meg-gyorsan" koncepciója váratlanul beüt! Az elképesztő sikert a Vapoorizer névre hallgató termék okozza, egy spray, amely szó szerint elpárologtatja a levegőbe a kutyapiszkot (gy.k.: kutyaszart). Tim, aki a Vapoorizer sikere előtt csak gúnyolódott Nick agyament ötletén, és elsiklott a lehetőség felett, hogy bekapcsolódjon a kecsegtető üzletbe, csupán bámulni képes Nick szerencséjét. Az elmés barát ezért nemcsak a hirtelen jött gazdagság örömeivel, hanem Tim szörnyű irigységével is kénytelen szembenézni. Amikor a féltékenység lángját tovább szíttja egy különc "vándormadár", bizonyos J-Man felbukkanása, aki pofátlanul beleártja magát a dolgokba, Tim élete végleg kikerül az irányítása alól... magával rántva Nickét is.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

Jumanji

(1995)

 

Létezik egy játék, mely ártatlannak tűnhet, de nem az. Mágikus erő rejtőzik benne. A dzsungel bujkál a tábla mélyén és ahogy a bábuk mozdulnak rajta, sorra életre kelnek a vadon veszélyei. Az ifjú Alan Parrish például semmit sem sejtett, amikor évekkel ezelőtt megtalálta a játékot. Barátjával Sarah-val kipróbálta, ám fordult a szerencse és ő nem dobhatott újra, nem egy körből maradt ki, hanem huszonhat évből. Eltűnt. Csak akkor menekülhetett meg, amikor Judy és Peter újra felfedezte és használatba vette Jumanjit. De addig a békés kisvárosban elefántok, orrszarvúk, húsevő liánok, pajkos csimpánzok és habókos embervadászok jelennek meg. Jön a szökőár, támad a sivatag, készülődnek a krokodilok. Semmi baj, ha kijön a két hatos, még minden rendbe jöhet. Te jössz!


Nemzet: amerikai
Stílus: családi, fantasy, kaland
Hossz: 100 perc

 

 

Zathura - Az űrfogócska

(Zathura, 2005)

 

A 12 éves Walter Budwing és öccse, Danny, egyedül maradnak otthon nővérükkel, mivel édesapjuknak dolga akad. Nagy ügy, volt már ilyen a világtörténelemben. Azonban az, amely ezek után következik, már valószínűleg kevésbé. Danny ugyanis, a ház egy rejtett zugában talál egy furcsa, téglalap alakú társasjátékot. Természetesen kipróbálja az űrben játszódó, Zathura névre hallgató társast, ám ezzel megállíthatatlan folyamat veszi kezdetét. Az egész úgy kezdődik, hogy egy ponton piciny kártyát, s azon egy üzenetet dob ki a játék magából, ezzel a szöveggel: "Meteorzápor, térj ki előle!". A gyerekek azután csak addig néznek kérdően egymásra, amíg el nem kezd záporozni a megjósolt meteoráldás a nagyszoba kellős közepén. Szerencsésen sikerül elbújniuk, s mikor véget ér a tűzijáték, előmerészkednek. Ám a letaglózó meglepetés még csak most következik: a házból ajtón és ablakon kinézve tekintetük egyenesen a végtelen univerzumra esik - a vibráló csillagokra és a sötét világűrre. Papa kicsi fiai ugyanis házastul, fantáziástul együtt a világűrben keringenek. Walter és Danny, fantasztikus utazásuk során csatlakoznak egy "hajótörött" asztronautához; gyíkra hasonlító, ellenséges űrlényekbe botlanak; sőt, még egy rakétával hajtott robot ámokfutásába és egy intergalaktikus űrháború kellős közepébe is sikerül belecsöppenniük. Ám a legnagyobb veszedelem még előttük áll: ha nem fejezik be a "játékot" és érik el Zathura bolygóját, örökre a végtelen űr csapdájában ragadnak.


Nemzet: amerikai
Stílus: kaland, fantasy
Hossz: 101 perc

 

 

Hatodik érzék

(The Sixth Sense, 1999)

 

Cole Sear, a nyolcéves kisfiú sötét titok tudója: túlvilági lelkek kísértik. A fiú azonban nem megfelelő médium a megoldatlan problémákkal küszködő szellemek látogatásaihoz: ahhoz túl fiatal, hogy átlássa e baljós árnyalakok szándékait, ahhoz pedig túlságosan fél, hogy megossza környezetével gyötrelmeit. Dr. Malcolm Crowe gyermekpszichiáter az egyetlen, aki segíthet rajta: és a férfi mindent elkövet annak érdekében, hogy feltárja az igazságot Cole természetfölötti képességeiről. Legyen az bármily rémisztő is...


Egyéb címek: The Six Sense
Nemzet: amerikai
Stílus: horror, thriller
Hossz: 102 perc
Magyar mozibemutató: 2000. január 6.

 

 

Doom

(2005)

 

Valami nincs rendben a Marson lévő távoli tudományos kutatóközpontban, mivel minden kísérlet hirtelen abbamarad és a kommunikáció is megszakad. A bázisról küldött üzenetek is meglehetősen furcsák: 5-ös fokozatú karantén van érvényben, és az egyetlen, be- és kilépésre jogosult alakulat pedig az RRTS (Gyorsreagálású Taktikai Egység), amelyet űrbéli tengerészgyalogosok alkotnak, állig felfegyverkezve a legerősebb tűzerejű fegyverekkel. Ez a csapat képes arra, hogy bármilyen ellenséget semlegesítsen... legalábbis ők úgy hiszik. Az Odluvai állomáson a kutatások közben véletlenül kinyílt egy ajtó, amelyen keresztül elszabadult a pokol - lidércnyomásszerű teremtmények árasztották el a bázist; megbújván minden fal mögött, behatolván minden terembe, eljutván a gyár minden rejtett zugába, hogy megöljenek mindenkit, aki nem tudott időben elmenekülni. Sarge-ot, Reaper-t és csapatát a Földről küldik a kutatóbázisra, hogy minden lehetséges fegyverrel (sőt, még azon túl is) hajtsák végre a parancsot: senki sem maradhat életben az állomáson!


Nemzet: amerikai
Stílus: akció, kaland, fantasy
Hossz: 95 perc

 

 

Hogyan rohanj a veszTEDbe

(A Million Ways to Die in the West, 2014)

 

Albertet, a gyáva birkatenyésztő farmert, miután kihátrál egy pisztolypárbajból, szeszélyes barátnője elhagyja egy másik férfiért. Amikor egy titokzatos, gyönyörű nő lovagol be a városba, segít hősünknek megtalálni a bátorságát, és közben egymásba szeretnek. Ám amikor a nő férje, a hírhedt bandita bosszúszomjasan megérkezik, Albertnek próbára kell tennie újdonsült bátorságát.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

 

Die Hard 4. - Legdrágább az életed

(Live Free or Die Hard, 2007)

 

A világ legerősebb állama is védtelen: katonák, repülőgépek és rakéták őrzik, de ha az internet-hálózata megbénul, az egész ország összeomolhat. A rejtélyes, mindig az árnyékba húzódó férfi, aki kieszeli és megvalósítja az USA elleni egyetlen sikerrel kecsegtető hadjárat tervét, mindent végiggondolt. Mindent pontosan megtervezett. Minden digitális részletet a helyére illesztett. A terv tökéletes. Kivéve egy apróságot. Egyetlen embert: John McClane-t. McClane nem sokat tud az internetről, még a villanyborotvájával sincs túl jó viszonyban. Magányos, morózus, kerüli a kollégái társaságát, és azok is kerülik őt. De ha baj van, és a baj már akkora, hogy úgy tűnik, nincs kiút, csak ő segíthet. Mert ő más, mint a többiek, nem érdeklik a szabályok, makacs, mint a buldog, kemény és laza. El fogja kapni a titokzatos támadót, még ha fél New Yorkot romba is kell döntenie közben.


Egyéb címek: Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed, Legdrágább az életed, Die Hard 4.
Nemzet: amerikai
Stílus: akció, thriller

 

 

Eredet

(Inception, 2010)

 

Két ifjú és ambiciózus építész együtt dolgozik, s nem csak kollégák, hanem a legjobb barátok is, ám kapcsolatukra némi árnyék vetül. A vállalatnál kifejlesztettek egy olyan technológiát, amely segítségével be lehet lépni az álmokba, és bizonyos emberek fejéből így információhoz lehet jutni. Amikor Cobb él ezzel a lehetőséggel, a dolgok egyre bonyolultabbakká válnak...


Nemzet: brit, amerikai
Stílus: sci-fi, thriller
Hossz: 148 perc
Magyar mozibemutató: 2010. július 2

 

 

Holtodiglan

(Gone Girl, 2014)

 

Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet. Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne.


Nemzet: amerikai
Stílus: thriller
Hossz: 149 perc

 

 

Az utolsó szamuráj

(The Last Samurai, 2003)

 

A polgárháborúnak vége. Az egykori hős, Nathan Algren nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség - az ő legszebb katonaerényei - itt már értéktelenné váltak. Egy egész világnyira tőle egy másik katona is úgy érzi, kicsúszik alóla a talaj: Katsumoto, az utolsó szamurájcsapat vezetője is idegenként mozog a változó új világban. De ő nem adja fel harc nélkül. Kettejük útjai akkor keresztezik egymást, amikor a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti Algrent. A messziről jött katonát lenyűgözik a szamurájok: saját világát látja tükröződni bennük. És ott találja magát egy elsöprő, nagy háború örvényében, melyben két világ, két korszak, két hadsereg csap össze...


Nemzet: amerikai, új-zélandi
Stílus: akció, kaland, dráma, háborús
Hossz: 170 perc

 

 

 

Világok harca

(War of the Worlds, 2005)

 

Senki sem hitte volna a 21. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket - hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket, melyek egy vízcseppben hemzsegnek és sokasodnak. Az ember határtalan önelégültséggel szelte keresztül- kasul a földgolyót, biztos tudatában annak, hogy ez a világ az ő birodalma. Mégis, az űr végtelen mélyén át hatalmas, hideg, rideg lények kémlelték irigy szemmel bolygónkat, és tervüket lassan és biztosan szőtték ellenünk...


Nemzet: amerikai
Stílus: sci-fi
Hossz: 116 perc

 

 

Forrest Gump

(1994)

 

A kisfiú intelligenciahányadosa némi kívánnivalót hagy maga után, de a gyerek hihetetlen teljesítményekre képes. Először elismert futballista lesz, majd bevonul katonának, és Vietnamból hazatérve maga Nixon elnök tünteti ki.


Nemzet: amerikai
Stílus: dráma, vígjáték, történelmi, életrajzi
Hossz: 137 perc

 

 

Trópusi vihar

(Tropic Thunder, 2008)

 

Egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken, csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül. A frusztrált rendező azonban úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

Exodus: Istenek és királyok

(Exodus: Gods and Kings, 2014)

 

Mózest a fáraó lánya menti ki a Nílusból és hercegként neveli fel. A férfi gyilkol, menekülése közben találkozik az Úrral. Szembefordul az istenkirállyal, és végül kivezeti a zsidókat a rabszolgaságból de az Ígéret Földjére már nem léphet be.


Nemzet: amerikai, spanyol, brit
Stílus: dráma

 

 

Én, a robot

(I, Robot, 2004)

 

Nincs már messze az az idő, amikor az emberformájú robotok természetes, mindennapi társaink lesznek. Del Spooner a chicagói rendőrség detektívje ugyan egy ritka betegségben, a robotfóbiában szenved, mégsem képes kikerülni őket. Legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert, engedelmeskedik az emberi parancsnak (kivéve, ha ezzel megszegné az első szabályt) és ügyel saját épségére (kivéve, ha ezzel megszegné az első két szabályt). Ezeket a törvényeket robot nem szegheti meg. Ha mégis, annak a következményei túlmutatnak a bűntényen: hiszen akkor semmi sem állíthatja meg őket, hogy átvegyék az uralmat a Földön...


Nemzet: amerikai
Stílus: krimi, misztikum, sci-fi, thriller, kaland
Hossz: 115 perc

 

 

District 9

(2009)

 

A történet Dél-Afrikában játszódik, ahová űrbéli idegenek érkeztek 28 évvel ezelőtt. Az emberek azt hitték, hogy megtámadják őket, vagy meghozzák a nagy áttörést a technikai fejlődésben, ám nem ez történt. Az idegenek saját világuk túlélőiként menekültek a Földre, majd egy elkülönített területen, a 9-es körzetben próbálkoznak az emberiséggel való együttélésre. Ám a földi nemzetek, mihelyst megvitatták, mi is legyen a teendő a betolakodókkal, szövetségre lépnek az MNU nevű magáncéggel, amely az idegenek extrafejlett haditechnológiájának hasznosításában érdekelt. Hamar pattanásig feszül a helyzet a két faj között. Az MNU egyik katonája, Wikus van der Merwe egy rejtélyes, cső alakú tárgyra bukkan, amely valószínűleg az idegeneké, és a tárgyból váratlanul valami fertőző anyag szabadul el... Ennek következtében Wikus olyan átalakuláson megy át, amely következtében az emberiség kiközösíti, az idegenek figyelmét pedig igencsak felkelti.


Egyéb címek: 9-es körzet
Nemzet: új-zélandi
Stílus: sci-fi
Hossz: 112 perc

 

 

A nevem Khan

(My Name Is Khan, 2010)

 

Rizvan Khan, a fiatal muszlim férfi Indiából költözött San Franciscóba, ahol a fivérével és a sógornőjével él. Rizvan, aki az autizmus enyhébb formájában, Asperger-szindrómában szenved, beleszeret Mandirába, egy hindu bevándorlóba. Családja ellenkezése dacára feleségül veszi, és egy kis vállalkozásba kezdenek. Boldogságban élnek a 2001. szeptember 11-i terrortámadásig, melynek következtében egy csapásra megváltozik a muszlimok megítélése Amerikában. Mandira elhagyja Rizvant, aki képtelen felfogni a történteket. Hogy visszakapja élete szerelmét, átutazza egész Amerikát.


Nemzet: indiai
Stílus: romantikus, dráma
Hossz: 165 perc

 

 

Az utolsó akcióhős

(Last Action Hero, 1993)

 

A tizenkét éves Danny nagy mozirajongó. Legjobban Jack Slaterért, a filmvászon rettenthetetlen nyomozójáért lelkesedik. Egy napon a varázslat kedvenc hősének világába repíti. Miközben ideáljával a gátlástalan bűnözőket hajszolják, át-átlépnek a fikcióból a valóságba és fordítva. A kis Danny számára csalódás, hogy Slater a filmvászonról lelépve korántsem az a magabiztos és legyőzhetetlen figura, akit eddig bálványozott.


Nemzet: amerikai
Stílus: akció, vígjáték, dráma
Hossz: 122 perc

 

 

Vaksötét

(Don't Breathe, 2016)

 

Egy csapat fiatal tinédzser, két fiú és egy lány elhatározza, hogy betör egy vak férfi otthonába, hiszen onnan könnyen és kockázatmentesen nagy zsákmányra tehetnek szert. A pletykák szerint a titokzatos férfi milliókat rejteget otthon. Ez lenne a tökéletes bűntény. Ennél nagyobbat azonban életükben nem tévedtek.


Nemzet: amerikai
Stílus: horror
Hossz: 88 perc

 

 

22 Jump Street - A túlkoros osztag

(22 Jump Street, 2014)

 

A kopasz osztag tagjai különlegesek: olyan éretlenek, hogy feltűnés nélkül elvegyülhetnek a fiatalkorú bűnözők között. Jenko nem túl eszes, de legalább kemény, társa Schmidt még pufi is. A véletlen úgy hozta, hogy agyatlan módszereikkel valahogy sikerült lebuktatniuk egy középiskolai kábítószer-bandát, így főnökük, Dickson kapitány új bevetésre küldi őket. A páros ezúttal egy nagyon gyanús főiskola felé veszi az irányt.


Nemzet: amerikai
Stílus: akció, vígjáték
Hossz: 112 perc

 

 

 

Legújabb testamentum

(Le tout nouveau testament, 2015)

 

Isten Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Isten azzal üti el az idejét, hogy bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot.


Nemzet: luxemburgi, belga, francia
Stílus: vígjáték

 

 

Szűnj meg, Fred!

(Drop Dead Fred, 1991)

 

Egy fiatal nőnek gyerekkora óta van egy képzeletbeli kísérője, Fred. Megromlott házassága ismét előcsalja Fredet, aki a lánnyal mindenféle baromságokat "csináltat". Végül a főhős lány rájön, hogy egész életét meg kell változtatnia, de mindenek előtt függetleníteni kell magát anyjától. Végülis Fred erre hívja fel a figyelmét. Amikor végül sikerül, Fred végleg eltűnik...


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 98 perc

 

 

A földi lányok csábítók

(Earth Girls Are Easy, 1988)

 

A csábos Valerie úszómedencéjében egy űrjárgány landol. A szereleméhes űrlakók csodálják a Föld bolygó hihetetlen találmányait: a forgalmi dugókat, a gomoly- gó szmogot és az észtveszejtően csinos földi csajokat. Valerie segítségével hamarosan bevetik magukat Los Angeles éjszakai életébe.


Egyéb címek: A földi lányok csábítóak
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 100 perc

 

 

 

Nagyi szeme fénye

(Grandma's Boys, 2006)

 

Alex 35 éves. Nincs egy fillérje sem, nincs egy nője sem, nem egy nyertes típus. Napközben a világ leidősebb videójáték teszelője, de éjjel... Az éj leple alatt, titokban a következő nagy durranást fejleszti a számítógépes játákokért élő-haló embertömegek részére. amikor az egyik lakótársa költi el a teljes lakbérüket, alex az utcára kerül. Egyetlen lehetőségként a nagymamája házába költözik be, amit a nagyi két öreg barátnőjével oszt meg. Az öreglányok bevonják Alexet a házimunkába, ráadásul a nagyi szívesen játszik az unokája fejlesztette videójátékon. Alex munkahelyére egy új, gyönyörűszép kolleganő érkezik, és a férfi azonnal szerelmes lesz. Csakúgy ősi ellensége, az elismert játékfejlesztő is, aki minden gonoszságra képes, hogy céljait elérje. És ki is segíthetne egy bajbajutott unokán, mint az ő nagyija?!


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Hossz: 86 perc

 

 

 

A cipőbűvölő

(The Cobbler, 2014)

 

Max Simkin cipőket javít ugyanabban a new york-i boltban, ami már a családjáé generációk óta. A mindennapi életből kiábrándult férfi rábukkan egy mágikus ereklyére, amely lehetővé teszi számára, hogy vevőinek bőrébe bújjon és az ő szemükkel lássa a világot.


Egyéb címek: A cipész
Nemzet: amerikai
Stílus: fantasy, vígjáték, dráma
Hossz: 99 perc

 

 

A séf

(Chef, 2014)

 

Carl Casper egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A Twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus kiírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja, hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni.


Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték

 

 

Én, a séf

(Comme un chef, 2012)

 

Alexandre Lagarde, a veterán sztárséf komoly konfliktusba kerül Stanislas Matterrel, az étteremcsoport új vezetőjével. Matter arra készül, hogy lecseréli őt egy ifjú, modern séfre, aki a molekuláris gasztronómia megszállottja, mert az sokkal jövedelmezőbb. Első lépésként elkezdi kirúgni Lagarde csapatának tagjait. Ami még rosszabb, Lagarde kezd kifutni az ötletekből, pedig a legnevesebb étteremkalauz kritikusai bármelyik pillanatban feltűnhetnek tesztelni. Kétségbeesésében keresni kezd maga mellé valakit. Egy nap, mintha a szerencse vezérelné oda, találkozik Jackyvel, aki az haute cuisine megszállottja. A szakmát autodidakta módon elsajátító férfi rendkívül tehetséges, de makacs, mint egy öszvér.


Nemzet: francia, spanyol
Stílus: vígjáték
Hossz: 84 perc