Amerikai palacsinta juharsziruppal recept [nosalty.hu]
hozzávalók / 4 adag
- 15 dkg finomliszt
- 2 ek porcukor
- 1 ek sütőpor
- 1 db tojás
- 225 ml tej
- 10 g puha vaj
- 1 csipet só
- 1 ek vaj (sütéshez)
- 3 ek juharszirup (tálaláshoz)
elkészítés
- A lisztet átszitázzuk egy tálba, majd hozzáadjuk, a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Az egészet pedig jól összekeverjük.
- Egy tojást felverünk, és a langyos tejbe csorgatjuk, amihez még hozzáadjuk a vajat is, és egy habverővel jól elkeverjük.
- Ezt a tejes keveréket pedig adagokban ráöntjük a lisztre, amit közben keverünk. A lényeg, hogy egy csomómentes masszát kapjunk.
- Serpenyőben kevés vajat olvasztunk, majd egy merőkanál segítségével kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat "öntünk", amiket egy kicsit a kanál segítségével szétterítünk, hogy ne legyenek túl vastagok. Oldalanként pillanatok alatt megsül, erre érdemes odafigyelni nagyon!
- Tálalásnál juharsziruppal nyakon öntjük, extra feltétként pedig sült bacont és vajat is tehetünk hozzá.
- költség: 500 Ft