Eperpudinggal töltött kakaós muffin recept [nosalty.hu]
hozzávalók / 6 adag
A pudighoz
- 1 tasak epres pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
A muffinhoz
- 2 bögre finomliszt (1 bögre = 3 dl)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 bögre cukor
- 3 dl tej (a tészta állagától függően lehet kicsit több kell)
- 0.75 dl napraforgó olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
A tetejére
- 6 dkg tortabevonó (1 ek olajjal olvasztva)
- 2 ek színes cukorka
- 1 dl epres puding (a megmaradt puding kevés zselatinfix-szel keverve)
elkészítés
A pudighoz
- A pudingot előre elkészítjük: a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük.
- A maradék tejet a cukorral feltesszük forrni. Amikor forr, belekeverjük a pudingporos tejet, és sűrűsödésig főzzük.
- Félretesszük hűlni. Esetleg a hűtőbe is betehetjük, hogy rendesen megdermedjen.
A muffinhoz
- A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük.
- A tojást felverjük a cukorral és az olajjal, majd a tejet is hozzáadjuk.
- Végül a nedves keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és elvegyítjük egymással. Nem kell alaposan kikeverni! (Szükség esetén egy kevés tejjel hígíthatunk a masszán.)
- Muffinpapírral bélelt formákba 1-1 evőkanálnyi tésztát teszünk. Erre kerül 1 teáskanál puding, majd lefedjük még kb. 1 evőkanál tésztával. A formákat 3/4-ig töltsük meg!
- Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 15 perc alatt készre sülnek. Hagyjuk kihűlni a muffinokat.
A tetejére
- A tortabevonót 1 evőkanálnyi olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a kihűlt muffinokat bevonjuk vele. Szórócukorral díszítjük.
- Miután a csoki megdermedt, a maradék pudingot kevés zselatin fixszel elkeverjük, és habzsák segítségével rajzolhatunk a muffinok tetejére belőle.
- sütési hőfok: 175°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- költség: 1000 Ft