Francia waffel szederszósszal recept [nosalty.hu]
hozzávalók / 6 adag
A waffelhez
- 10 dkg vaj (olvasztott)
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek rum
- 4 db tojás
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dl tej
elkészítés
A waffelhez
- A hozzávalókat a felsoroltaknak megfelelően egy keverőtálba tesszük, összekeverjük úgy, hogy homogén tésztát kapjunk (használhatunk hozzá kézi robotgépet is).
- Waffelsütőben kisütjük (12-14 darab lesz, attól függően mekkora a sütő mérete). Sütés közben elkészítjük a szederszószt is.
- Frissen, melegen kínáljuk, porcukorral, friss bogyósokból készült szósszal, juharsziruppal vagy csorgatott mézzel, friss gyümölcsökkel.
A szederszószhoz
- A friss szedret megtisztítjuk, megmossuk (használhatunk hozzá más piros bogyós gyümölcsöt, akár fagyasztottat is). Egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a narancslevet, a fél citromból nyert friss citromlevet, a cukrot és a juharszirupot.
- Addig főzzük, míg lekvár sűrűségű nem lesz (kb. 15-20 perc, ezalatt az idő alatt a waffel is elkészül).
- Kínálhatjuk waffelhez, amerikai palacsintához, nagyon finom rizsfelfújthoz vagy tejberizsez is.
-
költség: 1500 Ft