Kínai csípős-savanyú leves recept [nosalty.hu]

hozzávalók / 5 adag

elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, és az olajon elkezdjük pirítani.
  2. A csirkemellet nagyon vékony szeletkékre vágjuk, és a megfonnyasztott hagyma után küldjük a fazékba, fehéredésig sütjük.
  3. A sárgarépát uborkagyalun felszeleteljük, majd vékony csíkokra vágjuk. Ugyanígy a gyömbért és a fokhagymát is vékony csíkokra vágjuk, a húshoz adjuk, és tovább sütjük néhány percig.
  4. Ezt követően hozzáadjuk a szójaszószt, a worcestershire szószt, a chiliszószt, cayenne borsot, borsot és a sherryecetet, átkeverjük, és felengedjük az alaplével. Ha felforrt, néhány percig főzzük, majd egy kevés vízben elkevert keményítőt teszünk hozzá. Ugyanekkor feltörünk két tojást, elkeverjük, és azt is a leveshez adjuk.
  5. Tálalásnál adhatunk hozzá babcsírát és korianderlevelet.

 

  • költség: 1200 Ft