Kínai csípős-savanyú leves recept [nosalty.hu]
hozzávalók / 5 adag
- 30 dkg csirkemell filé
- 20 dkg gomba (barna csiperke)
- 3 kis db sárgarépa
- 1 db póréhagyma (kisebb)
- 2 db tojás
- 1 l csirke alaplé
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek sherryecet
- 1 ek worcestershire-szósz
- 1 kk cayenne bors
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek földimogyoró olaj
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál chiliszósz
elkészítés
- A póréhagymát felkarikázzuk, és az olajon elkezdjük pirítani.
- A csirkemellet nagyon vékony szeletkékre vágjuk, és a megfonnyasztott hagyma után küldjük a fazékba, fehéredésig sütjük.
- A sárgarépát uborkagyalun felszeleteljük, majd vékony csíkokra vágjuk. Ugyanígy a gyömbért és a fokhagymát is vékony csíkokra vágjuk, a húshoz adjuk, és tovább sütjük néhány percig.
- Ezt követően hozzáadjuk a szójaszószt, a worcestershire szószt, a chiliszószt, cayenne borsot, borsot és a sherryecetet, átkeverjük, és felengedjük az alaplével. Ha felforrt, néhány percig főzzük, majd egy kevés vízben elkevert keményítőt teszünk hozzá. Ugyanekkor feltörünk két tojást, elkeverjük, és azt is a leveshez adjuk.
- Tálalásnál adhatunk hozzá babcsírát és korianderlevelet.
- költség: 1200 Ft