Mézes-körtés palacsinta mandulával recept [nosalty.hu]
hozzávalók / 3 adag
A tésztához
- 1 db tojás
- 7 dkg méz
- 120 ml tej
- 2 kk sütőpor
- 12.5 dkg finomliszt
- 1 kis db körte (puhább)
- 3 ek mandulapehely
- 4 ek napraforgó olaj
A díszítéshez
- 2 ek méz
- 2 ek mandulapehely
elkészítés
- Kézi habverővel jól habosítsuk fel a tojást és a mézet, majd a tejet fokozatosan öntsük hozzá és alaposan keverjük el.
- Adjuk a sütőport a liszthez és apránként dolgozzuk bele a tésztába.
- Hámozzuk meg a körtét, vágjuk pici kockákra és adjuk a masszához.
- Végül a mandulát keverjük bele és a tésztát tegyük hűtőbe 2 órára.
- Nagyobb serpenyőben hevítsünk fel evőkanálnyi olajat és csurgassunk bele a tésztából 3 kis kupacot (kb. 1-1 evőkanálnyit). Mérsékelt lángon süssük kb. 2 percig, majd kiskanál segítségével fordítsuk meg őket, és süssük kb. fél percig ezt az oldalukat is.
- A következő sütés előtt újra olajozzuk be kicsit a serpenyőt és így süssük ki az összes palacsintát. (Kb. 16 db lesz belőle.)
- Tálalás előtt csurgassuk meg pár csepp mézzel és szórjuk meg kevés mandulaszelettel.