Spagetti alla puttanesca Barilla konyhájából recept [nosalty.hu]

hozzávalók / 6 adag

 
  • 1 kg spagetti tészta
  • 3 ek vaj
  • 3 tk extra szűz olívaolaj
  • 6 db sós szardellafilé mozsárban kicsit összenyomkodva
  • 3 gerezd fokhagyma vékonyra vágva
  • 1 tk sós kapribogyó
  • 65 g magozott, felezett olívabogyó
  • 1 kg hámozott paradicsom vékony szeletekre vágva
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem

p19n6miqoq1588pof12rhcql1eag3.gif

elkészítés

  1. Egy nagy szószos lábosban melegítsük össze az olívaolajat és a vajat.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát és a szardellát.
  3. Ha a fokhagyma barnulni kezdett, adjuk hozzá a kapribogyót, az olívabogyót és a paradicsomot.
  4. Folyamatosan kevergetve főzzük.
  5. Közben a bő, sós vízben főzzük készre a tésztát,
  6. 20 perc után zárjuk le a szósz alatt a gázt, és öntsük a leszűrt, al dentére főzött tésztára.
  7. Friss petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal