Spagetti alla puttanesca Barilla konyhájából recept [nosalty.hu]
hozzávalók / 6 adag
- 1 kg spagetti tészta
- 3 ek vaj
- 3 tk extra szűz olívaolaj
- 6 db sós szardellafilé mozsárban kicsit összenyomkodva
- 3 gerezd fokhagyma vékonyra vágva
- 1 tk sós kapribogyó
- 65 g magozott, felezett olívabogyó
- 1 kg hámozott paradicsom vékony szeletekre vágva
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- só
elkészítés
- Egy nagy szószos lábosban melegítsük össze az olívaolajat és a vajat.
- Adjuk hozzá a fokhagymát és a szardellát.
- Ha a fokhagyma barnulni kezdett, adjuk hozzá a kapribogyót, az olívabogyót és a paradicsomot.
- Folyamatosan kevergetve főzzük.
- Közben a bő, sós vízben főzzük készre a tésztát,
- 20 perc után zárjuk le a szósz alatt a gázt, és öntsük a leszűrt, al dentére főzött tésztára.
- Friss petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.
- költség: 2000 Ft
- elkészítettem: 15 alkalommal