Srirachás sajtszósz recept [nosalty.hu]

Biztos sokan szeretik a mozikban kapható nachos-t, azzal a csodálatosan finom műanyag sajtszósszal. Nos, kérem szépen, eljött az idő, hogy most már emiatt se kelljen moziban menni, mert otthon mindenki elkészítheti, és hatalmas adagokkal kényeztetheti magát filmnézés közben. Ráadásul egy ilyen extra verzióval, melyben a csavart a Sriracha íze és csípőssége adja meg!

hozzávalók / 4 adag

fe478cf3b89dc38f3ddb10d0dfa84458.gif

elkészítés

  1. Egy magas falú serpenyőben olvasszuk fel a vajat.
  2. Az újhagymát vágjuk fel, és tegyük külön a fehér és a zöld részét. Először a fehér részére lesz szükségünk, amit rá is dobhatunk az olvasztott vajra. Egy-két perc alatt üvegesre párolódik a hagyma, ezután vegyük le a serpenyő alatt a hőmérsékletet alacsonyra.
  3. Adjuk a hagymához a szobahőmérsékletű tejet, utána a sajtot, amit reszelhetünk is, nem muszáj kockákban, és a végén pedig nyomjunk rá srirachát!
  4. Lassú tűzön, gyakran kevergetve hagyjuk megolvadni a sajtot addig, amíg sűrű masszát nem kapunk. Akkor nincs más dolgunk, mint az újhagyma zöld részét hozzákeverni, és hagyni picit kihűlni. Majd lehet is egy nagy adag nachos-szal fogyasztani!