Szicíliai húsgombócok Spagettivel recept [nosalty.hu]

hozzávalók / 4 adag

 

Paradicsomszósz

Húsgombócok

Tészta

gif-3.gif

elkészítés

Paradicsomszósz

  1. A megpucolt, összezúzott fokhagymát az olívaolajon megfuttatjuk.
  2. A hámozott paradicsomot késes robotgépben pürésítjük, és a fokhagymára öntjük. Mehet hozzá a többi alapanyag, és 20 perc alatt takaréklángon összefőzzük.
  3. A friss, összevágott bazsalikomot akkor keverjük hozzá, mikor a szószt a tűzről már levettük.

Húsgombócok

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd a vizet kinyomkodjuk belőle.
  2. A húst a zsemlével, aprított petrezselyemmel, a lereszelt sajttal, tojásokkal és a fűszerekkel késes robotgépben összedolgozzuk.
  3. A húsmasszából nedves kézzel kb. 20 db golyót formázunk. A húsgolyókat olajon, minden oldalán átsütjük.
  4. A gombócokat a paradicsomszószba áttéve, mérsékelt tűzön 10 perc alatt összefőzzük.

Tészta

  1. A spagettit forrásban lévő sós vízben, a csomagoláson található utasításnak megfelelően kifőzzük, és a mártásos húsgombócokkal, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.