Tojásos-kolbászos pizza recept [nosalty.hu]
hozzávalók / 2 adag
A tésztához
- 50 dkg finomliszt
- 1.5 dl víz
- 2.5 dkg élesztő
- 20 ml napraforgó olaj
- 2 tk só (csapott tk)
A feltéthez
- 3 ek tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg kolbász
- 0.5 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt sajt
- 6 db tojás
elkészítés
- Tészta készítése: a 1,5 dl langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre tesszük.
- Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és az olajat. Összegyúrjuk az élesztős vízzel az egészet (jól eldolgozzuk), kemény, de rugalmas tésztát kell kapnunk, lehet hogy némi langyos vizet hozzá kell adnunk.
- Meleg helyen fél órán át pihentetjük.
- Miután megkelt a tészta, két részre osztjuk, és 4 mm vastagra nyújtjuk. A tepsit (közepes nagyságú) vékonyan kiolajozzuk, és a tésztát beletesszük. Ezután rátesszük a feltétet. (Két pizza lesz belőle.)
- Feltét: a tejfölbe fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Ezzel a szósszal megkenjük a tésztát, ezután ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kolbásszal és vöröshagymával. A tetejére sajtot reszelünk. (A megadott mennyiségek csak egy pizzához elegendőek.)
- Előmelegített sütőbe tesszük, és majdnem készre sütjük (15 perc). Kivesszük a sütőből és ráütjük a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk. Visszatesszük a sütőbe és véglegesre sütjük.
- A tészta másik felét le lehet fagyasztani, vagy másféle feltéttel elkészíteni.
-
sütési hőfok: 180°C
-
sütési mód: alul-felül sütés
-
tepsi mérete: 34x26x5 cm
-
költség: 1000 Ft
-
elkészítettem: 1 alkalommal