Tojásos-kolbászos pizza recept [nosalty.hu]

hozzávalók / 2 adag

 

A tésztához

A feltéthez

 

elkészítés

tumblr_o1m72lkwl41u9ooogo1_500gif.gif

  1. Tészta készítése: a 1,5 dl langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre tesszük.
  2. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és az olajat. Összegyúrjuk az élesztős vízzel az egészet (jól eldolgozzuk), kemény, de rugalmas tésztát kell kapnunk, lehet hogy némi langyos vizet hozzá kell adnunk.
  3. Meleg helyen fél órán át pihentetjük.
  4. Miután megkelt a tészta, két részre osztjuk, és 4 mm vastagra nyújtjuk. A tepsit (közepes nagyságú) vékonyan kiolajozzuk, és a tésztát beletesszük. Ezután rátesszük a feltétet. (Két pizza lesz belőle.)
  5. Feltét: a tejfölbe fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Ezzel a szósszal megkenjük a tésztát, ezután ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kolbásszal és vöröshagymával. A tetejére sajtot reszelünk. (A megadott mennyiségek csak egy pizzához elegendőek.)
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és majdnem készre sütjük (15 perc). Kivesszük a sütőből és ráütjük a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk. Visszatesszük a sütőbe és véglegesre sütjük.
  7. A tészta másik felét le lehet fagyasztani, vagy másféle feltéttel elkészíteni.

tumblr_nzi4h9aw4n1u9ooogo1_500gif

  1. sütési hőfok: 180°C

  2. sütési mód: alul-felül sütés

  3. tepsi mérete: 34x26x5 cm

  4. költség: 1000 Ft

  5. elkészítettem: 1 alkalommal

pizza-i-jajka--niezwykle-sniadania