Vegetáriánus bolognai spagetti recept [nosalty.hu]

hozzávalók / 4 adag

 

b76fb64bfd3ae8a08b622342ba1e7324.gif

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát, zellert és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felkockázzuk, a zeller szárát levelei nélkül apró karikákra vágjuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rázúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a zeller szárát, és együtt pirítjuk még néhány percig, majd hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, sót és a borsot. Addig pirítjuk, míg el nem párolog a leve.
  3. Ezután hozzáadjuk a többi fűszert, és takarékon pirítjuk még legalább 10 percig. A végén hozzáadjuk a paradicsompürét és a paradicsomlevet. Néhány percig rotyogtatjuk.
  4. A kifőtt spagettire halmozzuk a szószt, megszórjuk parmezánpehellyel, és jóízűen elfogyasztjuk. :)